Michal Lendel Krimi

V Hornáde sa topila žena (56): Policajti ju už našli bez známok života, napokon ju zachránili!

Muži zákona zachraňovali ženu (56), ktorá sa podľa ich slov chcela utopiť v Hornáde. Pomoc privolal jej druh (59). Ochrancovia poriadku však napokon museli zachraňovať i jeho.

Ilustračný obrázok k článku V Hornáde sa topila žena (56): Policajti ju už našli bez známok života, napokon ju zachránili!
Zdroj: TASR

V utorok popoludní zatelefonoval na známe číslo 158 Košičan (59), že jeho družka (56) skočila do Hornádu a chce sa utopiť. Policajná hliadka okamžite oznámenie preverila, po príchode na miesto pri brehu rieky Hornád pri chatovej lokalite Starý Trebejov v katastri obce Trebejov v okrese Košice okolie spozorovali muži zákona ruksak i kabelku.

Vystúpili z auta a zbadali pod kolmým brehom stáť po pás vo vode v prúde rieky muža, ktorý kričal o pomoc, pričom držal ženu za hlavu. Žena mala celé telo pod vodou a nejavila žiadne známky života. „Spoločnými silami policajti vytiahli ženu z vody na breh, uložili ju do stabilizovanej polohy, skontrolovali životné funkcie, pričom už sinela na tvári a nedýchala,“ uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajti žene vyčistili ústa, začala dýchať a po chvíli sa preberala, no potom opäť upadla do bezvedomia. „Uložili ju do stabilizovanej polohy a vytiahli z vody aj muža, ktorý bol značne pod vplyvom alkoholu a nevedel sa sám dostať na breh, pričom hrozilo, že ho prúd vody stiahne,“ povedala hovorkyňa.

Keď už bol muž v bezpečí, policajti ženu zabalili do hliníkovej fólie, ktorú mali v lekárničke v služobnom aute. Počas oživovania privolali prostredníctvom tiesňovej linky 112 lekársku pomoc. Až do príchodu RZP udržiavali ženu pri vedomí a telefonicky navigovali záchranárov na miesto. Záchranári naložili ženu do sanitného vozidla a následne previezli do košickej nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM