Lukáš Mano Rôzne

V knižnici pre mládež uspávala deti Katka Koščová

Uspávanky z vlastnej dielne

Preplnená Centrálna požičovňa Knižnice pre mládež mesta Košice (KMK) na Tajovského ulici privítala dnes podvečer prvú slovenskú SuperStar Katku Koščovú, jej sestru Veroniku Husovskú a spisovateľku Marušku Kožlejovú, aby spoločne otvorili ďalšie pokračovanie projektu Vianočná knižka sa otvára.

Obe sestry-speváčky predniesli Uspávanky z vlastnej autorskej dielne s hravými a poetickými textami. Vystúpenie doplnila čítaním svojich rozprávok Maruška Kožlejová a medzi deťmi, ale aj ich rodičmi zožali obrovský úspech.

„Vytvoriť album uspávaniek bol nápad mojej sestry, ktorej sa narodilo bábätko a ktorá zistila, že nič podobné na našom trhu neexistuje. Nechceli sme ale siahať po starých a známych uspávankách, tak sme vytvorili vlastné. A paradoxne práve tento album patrí medzi moje najpredávanejšie,“ uviedla Koščová pre TASR s tým, že s týmito pesničkami ani neplánovali vystupovať na verejnosti, ale usporiadatelia akcií si ich vyžadovali. „Tak sme ich spojili s niekoľkými známymi koledami a vystupujeme takto pred detskými divákmi,“ doplnila.

Spomenula tiež, že na jednom takomto koncerte priniesli deťom aj postieľky a časť z nich počas neho aj zaspala. „Buď sme ich nudili, alebo uspávanky splnili svoj účel,“ uzavrela s úsmevom Koščová.

Projekt Vianočná knižka sa otvára pokračuje do 20. decembra, kedy vyvrcholí programom KMK v rámci Košických rozprávkových Vianoc na Hlavnej ulici pri Immaculate.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM