Eva Mikulová Správy

V Košiciach bolo od začiatku pandémie infikovaných len 17 obyvateľov, nikto neumrel

Vďaka promptne prijatým opatreniam sa novým koronavírusom nenakazil ani jeden zo zamestnancov alebo 185 klientov domova sociálnych služieb na Garbiarskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach bolo od začiatku pandémie infikovaných len 17 obyvateľov, nikto neumrel
Foto: Eva Mikulová

Naše mesto má skvelé výsledky v boji s novou nákazou koronavírusu. Od začiatku pandémie bolo infikovaných len 17 obyvateľov Košíc a a ni jeden neumrel.

Primátor Jaroslav Polaček informoval, že aj vďaka promptne prijatým opatreniam Krízového štábu mesta Košice nenastal v Košiciach ani jeden prípad úmrtia na nový koronavírus a nenakazil sa ním ani jeden zo zamestnancov alebo 185 klientov domova sociálnych služieb na Garbiarskej ulici.

Celkovo je v štvrťmiliónovej metropole východu 24 potvrdených prípadov, z čoho 17 nakazených aj v Košiciach žije.

Ani jeden nakazený na Luniku IX

Mesto zabezpečovalo stravu aj pre ľudí, ktorí v Košiciach pracujú v prvej línii, ale aj pre ľudí so sociálne znevýhodneného prostredia.

Primátor pochválil aj starostu Lunika IX a príslušníkov Mestskej polície ako zvládli preventívne opatrenia v boji s koronavírusom na tomto sídlisku, pri ktorom v štatistikách na počty infikovaných stále svieti číslo nula.

V rámci preventívnych opatrení sa dezinfikujú zastávky a prostriedky MHD, smetné koše, lavičky a ulice. Občania ocenili aj možnosť predĺženia platnosti časových cestovných lístkov o 60 dní, parkovanie zadarmo, balíčky mesta pre seniorov vrátane dvoch rúšok.

Veľkou pomocou pre seniorov s dôchodkom do 450 eur je možnosť až do 30. júna 2020 dostať každý deň príspevok vo výške 1 euro na preplatenie nákladov na stravu a ďalšie 1 euro za jej donášku.

Úspešné je i call centra mesta, ktoré mesto zriadilo hneď na začiatku koronakrízy a stalo sa inšpiráciou pre mnohé samosprávy na Slovensku.

V súčasnosti jeho operátori odpovedajú každý deň na zhruba 500 telefonických a e-mailových podnetov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM