Správy

V Košiciach dôjde k zmene MHD: Pozrite, ktorých spojov sa to týka

Od 20. apríla čaká košickú MHD ďalšia výrazná zmena. Pripravte sa naň vopred.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach dôjde k zmene MHD: Pozrite, ktorých spojov sa to týka
Zdroj: TASR

V súvislosti s ďalšou etapou rekonštrukčných prác na modernizácii električkových tratí dôjde v Košiciach od 19. apríla k zmenám v trasovaní a cestovných poriadkoch liniek mestskej hromadnej dopravy (MHD). Informoval o tom Dopravný podnik mesta Košice (DPMK).

Okrem už vylúčených úsekov (Zimná – TUKE – Botanická záhrada, Ryba – VSS – Barca a Autocamping – VSS – Nad jazerom) nebudú od stredy premávať električky na Ulici Československej armády a na Komenského ulici.

Upravené trasy zahŕňajú električkové linky 2, 3, 6, 7 a 9. „Trasy električkových liniek 5, R1, R2, R5, R6 a R7 sa nemenia. Linky 4, R3, R4 a R8 sú zrušené, resp. nahradené inými linkami,“ uviedla hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová.

Na uliciach Československej armády a Komenského bude zabezpečená náhradná autobusová doprava. Električky nahradí autobusová linka X2 a upravené trasy budú mať linky 14, 19 a 22.

„Trasy iných autobusových liniek dotknutých výlukou električiek 12, 24, 52, 54, X4, X7, X9 a XR2 sa nemenia. V tejto súvislosti dochádza k zmenám cestovných poriadkov všetkých električkových liniek a liniek autobusov 14, 19, 22, X2 a X7,“ informovala Karaffová.

Práce na modernizácii tratí si vyžiadali úplné alebo čiastočné uzávery pre automobilovú dopravu na viacerých úsekoch na Komenského ulici a priľahlých komunikáciách. Vodičov budú navigovať do obchádzkových tratí dočasné dopravné značenia a zariadenia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM