Správy

V Košiciach je covid vo väčšine základných škôl. Koľko žiakov sa opäť učí z domu?

Epidemiologická situácia na základných školách (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa v uplynulých dňoch začala výrazne zhoršovať.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach je covid vo väčšine základných škôl. Koľko žiakov sa opäť učí z domu?
Zdroj: TASR/František Iván

Ochorenie COVID-19 majú v súčasnosti hlásené v 26 z celkovo 34 základných školách, ktorých zriaďovateľom je mesto Košice. Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke. Omnoho priaznivejšia situácia je v materských školách (MŠ), kde je v karanténe zatiaľ deväť tried.

Hlásenia pribúdajú

Mesto pripomína, že prvý týždeň po skončení predĺžených zimných prázdnin nastúpili do škôl takmer všetci žiaci. „Ich počet síce každým dňoch mierne klesal, no v závere uplynulého týždňa bolo v karanténe len niečo vyše 1,5 percenta všetkých žiakov. Dnes už tieto čísla výrazne narástli, keď počet uzatvorených tried vzrástol z vtedajších 13 na sedemnásobok,“ uvádza.

Ako povedala vedúca oddelenia školstva Beáta Lopušniaková, od pondelka (17. 1.) im každý deň z hlásení škôl neustále pribúdajú prípady pozitívnych žiakov alebo zamestnancov. K stredajšiemu poludniu bolo v karanténe celkovo 91 tried základných škôl. „Počet žiakov na dištančnej výučbe dosahuje číslo 1 850, čo predstavuje niečo vyše 11 percent všetkých žiakov v našich školách,“ spresnila.

Od uplynulej nedele (16. 1.) je z dôvodu výskytu 33 pozitívne testovaných žiakov a jedného zamestnanca na základe rozhodnutia regionálnych hygienikov úplne zatvorená ZŠ Bernolákova 16. Čo sa týka zatvorených tried, najviac ich je na ZŠ Lechkého, Park Angelinum, Jenisejská a Laca Novomeského.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM