Rôzne

V Košiciach je trojdňový žonglérsky festival Kužeľ: Pripravte sa na večernú ohňovú šou!, FOTO

Prvý ročník festivalu slovenského žonglovania sa konal v roku 2012 v Košiciach a druhý ročník v roku 2016 v Kysaku.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach je trojdňový žonglérsky festival Kužeľ: Pripravte sa na večernú ohňovú šou!, FOTO
Zdroj: TASR

Sprievodom v centre mesta začal v piatok v Košiciach trojdňový žonglérsky festival Kužeľ. Súčasťou úvodného programu pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici sú tento deň aj žonglérske súťaže a večerná ohňová šou.

Víkendová ponuka v poradí 3. ročníka podujatia zahŕňa workshopy a pohybové aktivity pre deti a dospelých v areáli Kasární/Kulturparku a sobotňajšiu (28. 9.) Žonglérsku galashow.

Cieľom festivalu je rozvíjať žonglérsku a novocirkusovú komunitu v Košiciach i na Slovensku. Širokej verejnosti približuje novocirkusové umenie spájajúce pohyb, divadlo, tanec, hudbu aj nové médiá.

„Máme zhruba 50 účastníkov, resp. vystupujúcich, a to z Ukrajiny, Česka, Talianska či Slovenska. Chceme podporiť rozvoj žonglovania v Košiciach, ukázať ľuďom, že niečo také existuje, že sa to dá zvládnuť, že je to aj šport, aj umenie, aj voľnočasová aktivita a priblížiť im to v týchto všetkých polohách,“ uviedol pre TASR organizátor podujatia Michal Zamboj.

Prvý ročník festivalu slovenského žonglovania sa konal v roku 2012 v Košiciach a druhý ročník v roku 2016 v Kysaku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM