Aktualizované Eva Mikulová Správy

V Košiciach ľudia disciplinovane čakajú na testovanie, najdlhšie sa čaká na letisku, FOTO

Odberné tímy a dobrovoľníci boli otestovaní ako prví ešte pred otvorením. Veľké kolóny sa tvoria na letisku.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach ľudia disciplinovane čakajú na testovanie, najdlhšie sa čaká na letisku, FOTO
6
Galéria
Foto: Eva Mikulová

O testovanie je medzi Košičanmi veľký záujem a tento víkend ukáže, či budú otestovaní všetci. My sme zmapovali situáciu na niektorých miestach. O 7,00 hodine otvorili všetky plánované odberné miesta.

Ako prvé sme navštívili odberné miesto vo Výmenníku na sídlisku KVP. Už pred otvorením tu stáli ľudia v dlhých radoch. Ako nám povedali na odbernom mieste, prvých otestovali dobrovoľníkov a zdravotníkov. Všetci s negatívnym testom.

Na sídlisku KVP si občania môžu pomôcť aj aplikáciou, v ktorej v reálnom čase vidia koľko ľudí je v radoch na jednotlivých odberných miestach.

Letisko je plné

Jediné testovacie miesto z auta je na letisku. Čakacia doba je tam niekoľko hodín a organizačný tím vracia autá späť.

Na letisku je desať drive-in odberných miest, záujemcom o testovanie odporúčajú, aby si aktuálne vybrali iné odberné miesto. „Vojaci otáčajú autá, aby sa už nezaraďovali. Kolóna bola už od siedmej rána od Pereša na letisko,“ hovorí hovorca mesta Vladimír Fabián.

Záujem o testovanie je aj v košickej mestskej časti (MČ) Staré Mesto. K 14 avizovaným odberným miestam pribudli ďalšie dve v bývalých kasárňach na Bačíkovej ulici.

„Všade sú dosť veľké rady. Napríklad pred štátnym divadlom, historickou radnicou či sobášnou sieňou pri staromestskej radnici,“ povedala Renáta Némethová z miestneho úradu MČ Staré mesto s tým, že v súčasnosti záujemcom o celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 odporúča odberné miesta v areáli Mestskej krytej plavárne alebo v priestoroch Štátnej filharmónie Košice – Dome umenia.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM