Webnoviny - Kultúra

V Košiciach otvárajú výstavu Natura Excelenta

Košická organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny Bocian v spolupráci s Východoslovenským múzeom (VSM) pripravili pre verejnosť výstavu pod názvom NATURA EXCELENTA - Zaujímavosti z prírody Košického kraja.

Fotografická výstava prezentuje prírodovedné hodnoty Košického kraja a je doplnená preparátmi zaujímavých a vzácnych druhov živočíchov z prírodovedného zbierkového fondu múzea. Výstavu otvoria dnes popoludní vo výstavných priestoroch múzea v Košiciach na Hviezdoslavovej ulici č. 3, potrvá do 31. marca 2010. Sprievodné texty v slovenskom a anglickom jazyku dávajú výstave príležitosť, aby bola využitá ako putovná výstava pri prezentácii hodnôt Košického kraja doma i v zahraničí.

Samotný výber fotografií autorov prírodovedcov Evy Sitášovej, Miroslava Fulína, Štefana Danka, Miloša Ballu a Milana Kapustu sú ukážkou ich vnímania hodnôt územia a jeho osobitostí. Autori chcú výstavou upozorniť na hodnotné prvky a zložky krajiny, v ktorej žijeme, a ich význam pre rozvoj kvality života obyvateľstva a cestovného ruchu v území. Súčasne chcú apelovať na verejnosť, aby sa pričinila o ich ochranu. Výstavu finančne podporil Košického samosprávneho kra­ja.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM