Rôzne

V Košiciach otvorili technologické laboratórium. Môžete v ňom naštartovať svoje startupové projekty

Technologické laboratórium Experience Lab bude slúžiť na získavanie praktických skúseností aj ako domov startupových riešení.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach otvorili technologické laboratórium. Môžete v ňom naštartovať svoje startupové projekty
Zdroj: TASR

Experience Lab otvorili v utorok 28. 5 a ide o platformu pre stret teoretických a praktických skúseností z oblasti hi-tech, inovácií a developerstva. Slúžiť bude aj ako podpora pre vývoj a inovácie.

Pre mladých

Ako za spoločnosť T- systems uviedol Juraj Probala, vytvorením chceli podporiť firemnú iniciatívu, ktorá vyústila do založenia startup centra. „Okrem toho bude lab priestorom prvého kontaktu s novými členmi tímov. Chceme ním podporiť aj aktivity komunity v rámci spoločnosti – bude dejiskom meetupov, workshopov či školení. Rovnako bude využívané aj budúcimi IT-čkármi, ktorých školíme aj v našom centre duálneho vzdelávania," povedal.

Ide o ďalší z nástrojov externej komunikácie spoločnosti. „Je to ukážka toho, ako sa aj my približujeme mladej komunite a ideme trendom inovácií, digitalizácie, trendom startupov, spolupráce," povedal s tým, že Experience Lab je pripravený pre zamestnancov firmy, ale aj tých, ktorí v nej majú záujem pracovať.

Multifunkčné laboratórium má byť časom dostupné aj verejnosti.

Vybavené je 20 hernými počítačmi s príslušenstvom. „Formát e-games – teda súťažné hranie počítačových hier ako profesionálneho športu, je globálnou aktivitou, ktorú chceme umožniť aj našim zamestnancom ako trávenie voľného času. Okrem toho, že sa hráme, tak sa formou hry učíme aj programovať," do­dal.

Priestory Experience Lab bude využívať aj startupové centrum Innovlab, ktoré vzniklo začiatkom roka. Cieľom je podporovať startupový ekosystém v regióne a nápady, ktoré zvýšia kvalitu života.

Uvedené laboratórium sa nachádza na prízemí multifunkčného komplexu na Žriedlovej ulici, v ktorom spoločnosť sídli.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM