Eva Mikulová Správy Samospráva

V Košiciach postavia nový atletický štadión, bude spĺňať medzinárodné normy

Nový štadión bude najmodernejším atletickým štadiónom na východe Slovenska, slúžiť bude atletickým klubom z celého kraja

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach postavia nový atletický štadión, bude spĺňať medzinárodné normy
4
Galéria
Zdroj: KSK

Košický samosprávny kraj začína práce na výstavbe nového atletického štadióna.

Stáť by mal na Popradskej ulici v Košiciach a bude súčasťou župnej Strednej športovej školy. Predpokladaná investícia predstavuje sumu 1 300 000 eur.

Podpora od Slovenského atletického zväzu

Kraj má na tento účel vyčlenených 900 000 eur, ďalších 400 000 eur poskytne Slovenský atletický zväz (SAZ).

„Za posledný rok sme v rámci kraja postavili šesť multifunkčných ihrísk, prevažne pri stredných školách. Atletický štadión pre športujúcu mládež, profesionálnych športovcov a na reprezentačné účely však v našom kraji dlhodobo chýbal. Verím, že vďaka tejto investícii budeme môcť v našom kraji organizovať aj väčšie atletické podujatia a poskytneme podmienky na výchovu špičkových atlétov,“ informoval predseda KSK Rastislav Trnka.

Nový atletický štadión bude spĺňať kritériá Medzinárodnej asociácie atletických federácií IAAF.

Jeho súčasťou bude 400 metrový atletický ovál s ôsmimi bežeckými dráhami a umelým povrchom. Financie budú použité aj na nevyhnutné vybavenie, akým sú tribúny, šatne, sklady, výsledkové tabule či meracie zariadenie.

Celková rozloha areálu by mala byť 20 000 m2. Na tomto štadióne bude možné trénovať väčšinu olympijských atletických disciplín, okrem behu teda aj skok do diaľky, skok o žrdi, či vrh guľou a oštepom.

Doposiaľ športovci trénovali na atletickom štadióne na Watsonovej ulici v Košiciach, kde sa nachádza jediný 400 metrový ovál v rámci východného Slovenska.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM