Andrea Mesarčíková Rôzne

V Košiciach sa budú školiť lekári v oblasti laparoskopickej chirurgie

Celoslovenskú školiacu akciu v oblasti laparoskopickej chirurgie organizuje v Košiciach od 11. do 12. novembra Prvá chirurgická klinika Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) Košice a Lekárska fakulta Univerzity P. J. Šafárika v spolupráci s Európ

TASR informovala hovorkyňa UNLP Jaroslava Oravcová.
Na kurze laparoskopickej chirurgie žlčníka a žlčových ciest sa zúčastní 23 chirurgov z 11 chirurgických pracovísk z celého Slovenska a z Českej republiky. Hosťom bude prof. Ahmad Nassar z Glasgowa, ktorý je európskou kapacitou v miniinvazívnom operovaní kameňov v žlčových cestách a podpredsedom výboru EAES pre vzdelávanie.
„Účastníci odborného podujatia budú mať ojedinelú možnosť diskutovať o oblasti miniinvazívnej chirurgie, ktorá je v našich podmienkach zatiaľ iba v začiatkoch, pretože výkony na žlčových cestách sú podstatne náročnejšie ako na samotnom žlčníku,“ uviedla Oravcová s tým, že účastníkov čaká zmes prednášok, praktického nácviku, operatívy naživo, videoprezentácií a diskusie. Tento kurz je prvým z cyklu inovatívnych školení v laparoskopickej chirurgii, ktoré pripravuje pre slovenskú chirurgickú verejnosť Centrum miniinvazívnej chirurgie Prvej chirurgickej kliniky UNLP.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM