Lenka Fedorová Správy

V Košiciach sa uskutočnilo ďalšie zhromaždenie: Pozrite si ho na FOTKÁCH

Na Hlavnej ulici sa dnes uskutočnilo ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko. Atmosféru z košickej Hlavnej ulice vám prinášame na fotkách a vo videu.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa uskutočnilo ďalšie zhromaždenie: Pozrite si ho na FOTKÁCH
Zdroj: Dnes24.sk

V piatok 23. marca sa vo viacerých slovenských mestách konali ďalšie zhromaždenia Za slušné Slovensko. Výnimkou neboli ani Košice, kde sa na Hlavnej ulici pri Dolnej bráne stretlo množstvo ľudí.

V prejavoch zaznela nedôvera voči zostave novej slovenskej vlády, výzvy na občiansku a politickú angažovanosť a zapájanie sa do verejného života.

Nepoľavili z požiadaviek

Košické zhromaždenie sa začalo približne o 17:15 hod. príhovorom organizátorov, následne sa zhromaždený dav za prítomnosti zvuku bubnov a píšťaliek vybral na pochod po Hlavnej ulici. Po ukončení pochodu vystúpili na pódiu viacerí rečníci.

Organizátori pred protestom vyhlásili, že stále trvajú na ich dvoch základných požiadavkách, a to dôkladnom a nezávislom vyšetrení vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a vyšetrenie všetkých káuz, na ktoré Ján poukázal a na novej dôveryhodnej vláde.

My, na rozdiel od nich (politikov, pozn. redakcie), máme dnes v sebe tú energiu zo vzájomných stretnutí na námestiach po celom Slovensku. Prosím, pokúsme sa premeniť ju na niečo pozitívne," uviedol pred davom Pavel Sibyla, riaditeľ nadácie Zastavme korupciu.

Zdroj: YouTube.com

Prišlo ich menej, ale stále dosť

Účastníkov bolo menej ako uplynulé dva piatkové zhromaždenia, na pochod a zhromaždenie prišlo zhruba 5000 ľudí. Na pódiu sa vystriedali okrem Pavla Sibylu aj spoluzakladateľ košického Občianskeho fóra počas Nežnej revolúcie Štefan Lazorišák, zástupcovia učiteľov, študentov či hercov. V prejavoch zaznela nedôvera voči zostave novej slovenskej vlády, výzvy na občiansku a politickú angažovanosť a zapájanie sa do verejného života.

Pred tisíckami Košičanov vystúpil aj herec Ján Gordulič, ktorý povedal, že je najvyšší čas nahradiť túto vládu. Po ňom sa zhromaždeným prihovoril aj pedagóg Viktor Pončák, učiteľ a bloger Juraj Čokyna či študentka Klára Hrenykoová.

Hoci oproti predošlému protestu prišlo menej ľudí, v dave však nechýbali všetky vekové kategórie. Akcia prebehla pokojne a ukončila sa krátko po 19:05 hod.

V Košiciach bolo opäť rušno: Protestné zhromaždenie V OBRAZOCH
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM