Eva Mikulová Rôzne

V Košiciach sa začal európsky týždeň bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci

Hlavnou témou tohtoročného týždňa od 22. do 26. októbra je kontrola nebezpečných chemických látok. Nachádzajú sa takmer na každom pracovisku.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach sa začal európsky týždeň bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci
Zdroj: TASR

Do Európskeho týždňa BOZP sa zapojí už tradične aj Národný inšpektorát práce (NIP) i jednotlivé inšpektoráty práce (IP) v rámci Slovenskej republiky.

Národný inšpektorát práce organizuje napríklad premietanie filmu a následnú besedu s tematikou BOZP pre študentov Technickej univerzity v Košiciach, ktoré sa uskutočnia 24. októbra 2018 v priestoroch Univerzitnej knižnice TUKE.

Dni otvorených dverí

Inšpektoráty práce zas v dňoch od 22. do 26. októbra 2018 pripravujú Dni otvorených dverí, v rámci ktorých budú verejnosti poskytovať bezplatné poradenstvo a propagačné materiály na zvýšenie povedomia o aktuálnych trendoch v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Súčasťou týchto aktivít bude aj viacero besied so študentmi vybraných stredných škôl o význame aktívneho riadenia bezpečnosti práce a ochrany zdravia na pracovisku.

Okrem toho Národný inšpektorát práce organizuje ďalšie dva semináre na podporu kampane „Zdravé pracoviská kontrolujú nebezpečné chemické látky“.

Nebezpečné látky sa nachádzajú takmer na všetkých pracoviskách. V rámci európskeho týždňa sa stretnú pracovníci, manažéri a odborníci na bezpečnosť a ochranu zdravia práci , aby zvýšili informovanosť o nebezpečných chemických látkach na pracovisku, navzájom sa informovali o osvedčených postupoch a propagovali efektívne riadenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM