Správy

V Košiciach vyrastie ďalšia hokejová hala. Slúžiť bude mladým talentom, VIDEO

Košický kraj našiel novú lokalitu pre svoju krajskú hokejovú halu. Pôvodne mala stáť na inom mieste.

Zdroj: TASR/František Iván

Košický samosprávny kraj (KSK) našiel novú lokalitu pre výstavbu krajskej hokejovej haly. V stredu (10. 11.) o tom informoval predseda KSK Rastislav Trnka.

Pre mladých hokejistov

Hala vyrastie na pozemkoch v majetku kraja, pri Strednej športovej škole na Triede SNP pod ktorou funguje Krajská hokejová akadémia. „Podľa zastavovacej štúdie by mala na Triede SNP vyrásť hala s hracou plochou 60 krát 26 metrov. Určená bude predovšetkým na tréningové účely ľadového hokeja, čo súvisí s obmedzenou kapacitou divákov na približne 250 osôb,“ priblížil Trnka. Výstavba by sa mala začať v budúcom roku.

V hale sa ráta so šatňami pre hráčov, kondičnou telocvičňou i zázemím pre verejné korčuľovanie, teda priestorom na prezliekanie, bufet a podobne. V okolí budovy vznikne parkovisko a menšie ihrisko pre loptové hry. „Chceme, aby táto hala slúžila škole, ale aj širokej verejnosti,“ doplnil župan.

Pozemok, na ktorom vyrastie krajská hokejová hala
Pozemok, na ktorom vyrastie krajská hokejová hala / Zdroj: TASR/František Iván

Málo ľadových plôch

Kraj postaví halu v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH), ktorý poskytne 40 percent financií z plánovaného rozpočtu na výstavbu haly, čo sú približne dva milióny eur. Kraj by sa mal na výstavbe podieľať zvyšnými 60 percentami. Koncept hokejovej akadémie prepája kvalitné vzdelanie s kvalitnou prípravou vrcholového športovca.

Kraj pôvodne plánoval výstavbu hokejovej haly na Medickej ulici, kde vlastní časť pozemkov. Mestské zastupiteľstvo však predaj mestských pozemkov na tento účel v máji tohto roka neschválilo a kraj sa preto rozhodol pre zmenu lokality.

Podľa Trnku je v Košickom kraji všeobecne nedostatok ľadových plôch, o ktoré sa delia profesionálni športovci s obyvateľmi. V Košiciach sú aktuálne štyri ľadové plochy. Ako dodal, väčšie hokejové štadióny a Steel Aréna sa nemusia báť, že pôjde o konkurenciu. V tréningovej hale sa totiž podľa Trnku nebudú konať, aj s ohľadom na kapacitu divákov, žiadne veľké zápasy.

Vizualizáciu hokejovej haly nájdete v galérii pod článkom.

Vizualizácia krajskej hokejovej haly
8
Galéria

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM