Správy

V Košiciach vyrástlo netradičné parkovisko. Nestálo pritom ani cent, FOTO

Motoristi, ktorí prichádzajú do košického očkovacieho centra si určite všimli novú parkovaciu plochu, ktorá zaujme na prvý pohľad.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach vyrástlo netradičné parkovisko. Nestálo pritom ani cent, FOTO
5
Galéria

Internetom sa v týchto dňoch šíri fotografia kuriózneho parkoviska v Košiciach. Na fotke to totiž vyzerá tak, že sú biele čiary namaľované na hline.

Na toto „zvláštne“ parkovisko sme sa preto boli osobne pozrieť aj my. Nachádza pri krajskom očkovacom centre na Ostrovského ulici. Po príchode sme zistili, že čiary nie sú nastriekané na hline ale na škvare a rozdrvených kamienkoch.

Informáciu o „čiarach na hline“ vyvrátil aj samotný autor parkoviska, Košický samosprávny kraj. „Na ploche pri očkovacom centre bol použitý frézovaný asfalt a na ňom vyznačené dočasné parkovacie miesta. Žiaľ, internetom sa šíri hoax, že čiary boli nastriekané na hlinu. Je to klamstvo. Ide o plochu spevnenú týmto druhom asfaltu," vysvetlila košická župa na sociálnej sieti.

Žiadne náklady

Podľa nej ide o dočasné parkovisko, ktoré má slúžiť dovtedy, kým bude využívané veľkokapacitné očkovacie centrum. Cieľom bolo zlepšiť parkovaciu situáciu počas prevádzky očkovacieho centra. Parkovisko župa realizovala cez Správu ciest KSK a nestálo ju to žiadne výdavky navyše. „Toto riešenie je dočasné, provizórne parkovisko sme urobili svojpomocne a za nulové výdavky," dodal kraj.

Je však otázne, či toto riešenie do konca očkovania vydrží. Čiary na netradičnom podklade síce odolali aj dažďu, no na niektorých miestach im už pneumatiky áut dali riadne zabrať.

Dianie na Slovensku

Parkovisko pri očkovacom centre v Košiciach
5
Galéria

HOAX – PARKOVACIE ČIARY NA HLINE Ak ste boli niekedy na očkovaní v našom veľkokapacitnom očkovacom centre na...

Posted by Košický samosprávny kraj on Wednesday, May 12, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM