Lenka Fedorová Rôzne Správy

V Košiciach začína úradovať chrípka: Tieto škôlky sú už zatvorené!

Výnimočne chladné počasie v týchto dňoch zapríčinilo v Košiciach nárast respiračných ochorení. Regionálny úrad verejného zdravotníctva hlási nárast chorobnosti o 21,5 percenta.

Ilustračný obrázok k článku V Košiciach začína úradovať chrípka: Tieto škôlky sú už zatvorené!
Zdroj: TASR

Z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov má tzv. chrípkové prázdniny k dnešnému dňu päť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice. Ide o tri materské školy a dve základné školy. Informovala o tom hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová.

Z materských škôl (MŠ) sú aktuálne zatvorené MŠ Humenská (v termíne 27.1. – 31.1.), MŠ Hronská (26.1 – 30.1.) a MŠ Miškovecká (27.1. – 31.1.). Od utorka (31.1.) pribudne MŠ Park mládeže (do 3.2.), kde je z 84 žiakov chorých až 59. Zo základných škôl majú chrípkové prázdniny na ZŠ Jenisejská (30.1. – 2.2.) a ZŠ Starozagorská (25.1. – 30.1.).

Riaditeľ ZŠ na Jenisejskej ulici Róbert Schwarcz pre TASR potvrdil začínajúce riaditeľské voľno pre žiakov.

„V piatok (27.1.) sme mali chorobnosť detí nad 30 percent, a keďže aj chorobnosť učiteľov bola vysoká a nemalo význam látať – plátať vyučovanie, tak sme to vyriešili týmto spôsobom. Verím, že deti sa do 6. februára, kedy nastúpia opäť do školy, dajú do poriadku, vyliečia sa a už budeme fungovať v normálnom režime,“ konštatoval. Na tejto ZŠ v mestskej časti Nad jazerom v priebehu týždňa nie sú v prevádzke ani školský klub detí a školská jedáleň.

„Vysvedčenia si deti alebo ich zákonní zástupcovia môžu prevziať v utorok (31.1.) v kancelárii zástupkyne riaditeľa školy od 13.00 do 15.00 h,“ doplnil Schwarcz. V piatok 3. februára sú na Slovensku polročné školské prázdniny.

Koncom minulého týždňa hlásil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Košiciach celkovo 12 357 chorých na akútne respiračné choroby a nárast chorobnosti o 21,5 percenta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM