Eva Mikulová Správy

V košickej nemocnici sú na druhú vlnu koronavírusu pripravení

Doposiaľ v súvislosti s ochorením COVID-19 v UNLP hospitalizovali 18 pacientov. Momentálne u nich leží jeden muž s touto diagnózou.

Ilustračný obrázok k článku V košickej nemocnici sú na druhú vlnu koronavírusu pripravení
Zdroj: TASR

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice je na prípadnú druhú vlnu pandémie nového koronavírusu dobre pripravená, Doposiaľ v súvislosti s ochorením COVID-19 v UNLP hospitalizovali 18 pacientov.

Majú viac monitorovaných lôžok

„Prvou vlnou sme upravili pandemický plán nemocnice a reprofilizovali sme lôžka, momentálne máme pripravených viac intenzívnych a monitorovaných lôžok. Prvá vlna nám teda poskytla veľký priestor na prípravu na možnú druhú vlnu, momentálne máme dobre nastavený režim od primárneho vyšetrenia, cez laboratórne vyšetrenia až po hospitalizáciu pozitívneho pacienta,“ povedala hovorkyňa UNLP Ivana Vaněková.

Zamestnanci vedia dobre rozpoznať osoby s ochorením COVID-19 a tým pádom vedia znížiť riziko prenosu infekcie.

Aj na základe tohto triedenia sa naučili adekvátne používať osobné ochranné pracovné prostriedky. Práve ich nedostatok bol na začiatku pandémie najväčším problémom

„Momentálne je u nás hospitalizovaný jeden muž zo Žehry, má ľahký priebeh ochorenia bez potreby umelej pľúcnej ventilácie,“ dodala s tým, že na klinike infektológie a cestovnej medicíny neevidujú žiadne úmrtie na ochorenie COVID-19.

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM