Aktualizované Krimi

V košickej nemocnici vypukol požiar: Museli evakuovať desiatky pacientov! FOTO

Plamene zachvátili časť Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura. Medzi pacientmi, ktorých museli evakuovať, boli aj ľudia na umelej pľúcnej ventilácii.

Ilustračný obrázok k článku V košickej nemocnici vypukol požiar: Museli evakuovať desiatky pacientov! FOTO
15
Galéria

Priestory v rekonštrukcii

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice na Rastislavovej ulici vypukol vo štvrtok popoludní požiar. Priestory aktuálne prechádzajú rekonštrukciou. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

„Požiar je už lokalizovaný. Začalo horieť na prvom poschodí v jednom z monoblokov. Z dôvodu zadymenia bolo doposiaľ evakuovaných šesť pacientov z vyšších poschodí,“ spresnila.

Prišiel aj premiér

Ako uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková, požiar vypukol na septickom oddelení Kliniky úrazovej chirurgie urgentného príjmu UNLP. K zraneniam nedošlo.

Vzhľadom na rozsah požiaru však napokon musí byť z technických dôvodov evakuovaných, resp. presunutých do okolitých nemocníc 60 pacientov z Kliniky úrazovej chirurgie a Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny.

„Príčina požiaru bude predmetom vyšetrovania,“ doplnila.

Do nemocnice prišiel aj premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorý sa v rámci svojho pracovného programu nachádzal na východnom Slovensku. Vyzdvihol rýchlu evakuáciu pacientov. „Hneď, ako som sa to dozvedel, prišiel som na miesto. Chcem sa poďakovať všetkým základným zložkám, či už hasičom alebo policajtom, ale vôbec aj personálu nemocnice, pretože tú koordináciu zvládli veľmi dobre,“ povedal s tým, že k žiadnej ujme na zdraví nedošlo.

Státisicové škody

Ako priblížil Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) na sociálnej sieti, na mieste zasahovalo 22 profesionálnych hasičov a boj nad plameňmi sa im podarilo vyhrať krátko po šiestej večer.

„Z priestorov nemocnice bolo evakuovaných celkom 60 pacientov, z toho 20 imobilných a 2 na umelej pľúcnej ventilácií,“ uvádzajú hasiči s tým, že škoda je odhadovaná na viac ako 300-tisíc eur a na miesto už smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov z PTEÚ MV SR v Bratislave.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy zo Slovenska

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM