Rôzne

V košickej nemocnici vypukol POŽIAR: Museli evakuovať stovky pacientov, hlásia aj zranených!

Pre požiar v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice museli vo štvrtok ráno evakuovať pacientov!

Ilustračný obrázok k článku V košickej nemocnici vypukol POŽIAR: Museli evakuovať stovky pacientov, hlásia aj zranených!
Zdroj: Dnes24.sk , HaZZ

Informuje o tom Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR na sociálnej sieti. Hlásia aj zranených. Podľa hasičov išlo o závažný požiar, pre ktorý evakuovali stovky ľudí.

„V budove bolo 766 osôb, evakuovaných bolo 404 ľudí. Na mieste bolo nasadených 13 kusov techniky a zasahovalo 35 hasičov. Požiar je už uhasený,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

Požiar bol nahlásený okolo 1:30 hod. Vypukol na štvrtom poschodí – psychiatrickom oddelení nemocnice na Triede SNP. Zisťovateľ určil ako príčinu požiaru manipuláciu s otvoreným ohňom.

„V skorých ranných hodinách bolo OS ZZS SR požiadané o súčinnosť pri transporte pacientov z nemocnice UNLP v Košiciach z dôvodu požiaru,“ uvádza OS ZZS s tým, že na miesto vyslali tri ambulancie rýchlej zdravotnej pomoci a jednu ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci, ktoré pacientov transportovali do iných nemocníc.

Ako spresnila hovorkyňa OS ZZS SR Petra Klimešová, siedmich pacientov nadýchaných splodinami horenia transportovali do nemocnice v Šaci.

Podľa hovorkyne nemocnice Moniky Kriškovej bol požiar uhasený v krátkom čase, problém spôsobovalo najmä zadymenie. Časť pacientov bola spolu so zdravotníkmi evakuovaná do iných priestorov v rámci UNLP.

„Momentálne sú na miestne záchranné zložky, krízový štáb UNLP Košice, polícia. Ubezpečujeme pacientov a ich blízkych a taktiež zamestnancov UNLP, že v súčasnosti je situácia pod kontrolu. Osoby ani majetok v tejto chvíli nie sú ohrozené. Nepríjemnosti v objekte monobloku, ktoré súvisia s následkami po požiari, aktuálne riešime,“ uviedla.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM