Eva Mikulová Správy

V košickej zoo majú roztomilé prírastky. Narodili sa dvojičky kosmáčov bieločelých, FOTO

Mláďatá sa v týchto dňoch už osmeľujú a začínajú detailnejšie skúmať svoje okolie. Kosmáče bieločelé patria medzi pazúrikaté primáty.

Ilustračný obrázok k článku V košickej zoo majú roztomilé prírastky. Narodili sa dvojičky kosmáčov bieločelých, FOTO
4
Galéria
Zdroj: ZOO Košice

Letný prírastok majú v košickej zoo. Pred niekoľkými týždňami sa v pavilóne exotária narodili dvojčatá kosmáčov bieločelých. Patria medzi pazúrikaté primáty.

„Matkou sa stala šesťročná samica, ktorú sme doviezli v decembri 2018 zo Zoo Parc Overloon v Holandsku. Otcom je takmer štvorročný samec, ktorého sme získali zo Zoo Olomouc v decembri 2017. Obaja rodičia sa o potomkov vzorne starajú,“ informuje zoo na svojej oficiálnej stránke.

Kosmáče sú skvelí rodičia, pri nosení mláďat sa striedajú matka i otec. Mláďatá sa v týchto dňoch už osmeľujú a začínajú detailnejšie skúmať svoje okolie.

Vyskytujú sa v Južnej Amerike a obývajú pralesy dvoch spolkových štátov Brazílie. Živia sa prevažne ovocím, živicou stromov, kvetmi, nektárom a iným drobným hmyzom.

V prírode sa dožívajú do 10 rokov. Ich počty v prírode klesajú. Medzi najväčšie hrozby patrí rúbanie pralesov, väčšie predátory a ilegálny odchyt.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM