Rôzne

V našom kraji maturuje vyše 5000 žiakov, najviac v Košiciach a Michalovciach

Na školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) absolvuje tento týždeň písomnú časť maturitnej skúšky 5036 žiakov.

Ilustračný obrázok k článku V našom kraji maturuje vyše 5000 žiakov, najviac v Košiciach a Michalovciach
Zdroj: TASR

Na stredných odborných školách (SOŠ) maturuje 3325 a na gymnáziách 1711 stredoško­lákov. Informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Činčárová.

Spomedzi škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK majú tento rok po prvý raz svojich maturantov nové odbory – autotronik na SOŠ automobilovej v Košiciach, reklamná tvorba na SOŠ Ostrovského v Košiciach a výživa a šport na SOŠ Jána Bocatia v Košiciach.

„Najviac žiakov v školskom roku 2018/2019 maturuje na krajských školách v Košiciach a Michalovciach,“ uviedla Činčárová. Konkrétne ide o SOŠ Ostrovského v Košiciach, Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach, Strednú priemyselnú školu elektrotechnickú na Komenského ulici v Košiciach, Obchodnú akadémiu na Watsonovej ulici v Košiciach, Strednú zdravotnícku školu v Michalovciach a Gymnázium na Trebišovskej ulici v Košiciach.

Ústne skúšky začnú v máji

Náhradný termín písomných maturít pre žiakov, ktorí sa na nich zo zdravotných dôvodov nemohli zúčastniť v riadnom termíne, stanovilo ministerstvo školstva na 9. až 12. apríla. Opravný termín externej časti maturitnej skúšky a písomnej formy internej časti maturitnej skúšky sa uskutoční od 3. do 6. septembra.

Ústne formy maturitnej skúšky čakajú končiacich stredoškolákov v termíne od 20. mája do 7. júna.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM