Eva Mikulová Správy

V kraji opäť jazdí viac prímestských autobusov, na ktorých linkách?

Kraj posilnil autobusové spojenie na 50-tich linkách, týka sa to hlavne ranných a poludňajších spojov, ktorými sa prepravujú školáci.

Ilustračný obrázok k článku V kraji opäť jazdí viac prímestských autobusov, na ktorých linkách?
3
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Košický samosprávny kraj od pondelka, 1. 6. 2020, posilnil prímestskú autobusovú dopravu, ktorá v kraji aktuálne funguje v prázdninovom režime.

Dôvodom posilnenia spojov je obnovenie dobrovoľnej školskej dochádzky žiakov prvého stupňa a piateho ročníka základných škôl.

Samotné pridávanie spojov Košický kraj realizoval na základe požiadaviek jednotlivých miest a obcí, ako aj na základe požiadaviek riaditeľov škôl v spolupráci s IDS Východ, s.r.o. a zmluvnými dopravcami ARRIVA Michalovce a eurobus a.s.

Posilnili spoje spolu na 50-ich linkách. Celkovo tak autobusy vykonajú o 1 100 kilometrov denne viac ako doposiaľ. Pridali spoje sme najmä tam, kde neexistoval iný spôsob verejnej dopravy žiakov do a zo školy.

Posilnené trasy

Posilnili najmä ranné a poludňajšie spoje. „K zmene došlo napríklad na linkách z Košíc do obcí v okrese Košice-okolie ako Sady nad Torysou, Olšovany, Myslava, Budimír, Hrašovík či Ďurďošík, ale aj liniek smerujúcich do Spišskej Novej Vsi z Letanoviec a Jamníka. Posilnené boli aj spoje zo Sloviniek, Spišských Vlách a Kluknavy do Krompách aj liniek smerujúcich z menších obcí do Rožňavy, Michaloviec aj Trebišova,“ informovala nás hovorkyňa KSK Anna Terezková.

V rámci kraja ostáva naďalej v platnosti prázdninový režim. O všetkých vykonaných zmenách v cestovnom poriadku prímestskej autobusovej dopravy sú cestujúci informovaní na webových stránkach dopravcov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM