Aktualizované Krimi

V Maďarsku havaroval autobus z východu Slovenska, zranilo sa 10 detí a 3 dospelí

Desať detí a traja dospelí utrpeli v stredu podvečer zranenia pri zrážke autobusu s osobným autom pri obci Taktaharkány na severovýchode Maďarska.

Ilustračný obrázok k článku V Maďarsku havaroval autobus z východu Slovenska, zranilo sa 10 detí a 3 dospelí
Zdroj: TASR

Podľa agentúry MTI autobus so slovenským evidenčným číslom viezol deti zo Slovenska. Ako informuje portál noviny.sk, v autobuse sa mali nachádzať deti z michalovského folklórneho súboru Zemplínik, ktoré cestovali na festival do Čiernej Hory.

„Deti, ktoré neboli zranené, boli dočasne umiestnené v obci Szerencs a boli im poskytnuté priestory a občerstvenie, pokiaľ nebola zabezpečená náhradná doprava. Náhradný autobus ich previezol do Miškovca, odkiaľ ich spolu s ošetrenými deťmi vzal naspäť domov,“ uviedol v štvrtok tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV).

Na Slovensku je podľa informácií Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR aj desať z jedenástich zranených Slovákov. „Jedenásty občan by mal byť s najväčšou pravdepodobnosťou repatriovaný dnes,“ povedal vo štvrtok riaditeľ konzulárneho odboru rezortu diplomacie Martin Bezák s tým, že aktuálne je hospitalizovaný v nemocnici v Miškovci.

Slovenské a maďarské orgány komunikovali podľa Bezáka prevažne cez úrad policajného pridelenca so sídlom v Budapešti. Prípadom sa zaoberal aj konzulárny úsek slovenského veľvyslanectva v Budapešti a Generálneho konzulátu SR v Békešskej Čabe.

Rezort vnútra doplnil, že jeho zložky ponúkli maďarskej strane okamžite pomoc. „Tú však nevyužili vzhľadom na to, že situáciu vyriešili vlastnými silami a prostriedkami,“ doplnilo MV.

V autobuse smerujúcom do Čiernej Hory sa zranilo deväť detí ľahšie a dvaja dospelí, z ktorých jeden utrpel vážnejšie zranenia. Zranených previezli záchranári do župnej nemocnice v Miškovci. Celkovo sa v ňom nachádzalo 35 detí — traja dospelí a dvaja šoféri.

Ľahšie zranenia utrpeli aj dvaja z troch cestujúcich v osobnom aute, medzi ktorými bolo aj jedno dieťa. K nehode došlo krátko pred 17.00 h na hlavnej ceste č. 37 v blízkosti Miškovca. Vodič osobného auta s maďarským občianstvom mal podľa doterajších informácii prejsť do protismeru. Vodič autobusu v snahe vyhnúť sa zrážke zišiel z cesty, pričom vozidlo sa prevrátilo. Na mieste zasahovala maďarská polícia, hasiči a záchranná zdravotná služba. Pri zásahu bol použitý aj vrtuľník.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM