Rôzne

V meste je 350 kilometrov chodníkov, Kosit sa bude starať o väčšinu z nich

V súvislosti so zimnou sezónou a zmenou legislatívy zvýšila spoločnosť Kosit počet pracovníkov aj techniky. Údržbu verejných komunikácií zabezpečí vo väčšom rozsahu.

Ilustračný obrázok k článku V meste je 350 kilometrov chodníkov, Kosit sa bude starať o väčšinu z nich
Zdroj: TASR

Chodníky, ktoré Kosit nebude udržiavať, označí. Informoval o tom generálny riaditeľ spoločnosti Marián Christenko.

V Košiciach je spolu približne 350 kilometrov chodníkov. Ako uviedol, do zmeny legislatívy mala spoločnosť na starosti jednu tretinu z toho. Po novom bude údržbu zabezpečovať asi na 225 kilometroch. „Neudržiavané budú najmä vnútroblokové, ťažko prístupné chodníky, alebo ak sú dva chodníky súbežne vedúce jedným smerom. Vtedy bude neudržiavaný ten, ktorý je menej frekventovaný. Na základe dohody s mestom Košice budú všetky neudržiavané chodníky označené tabuľami, ktoré budeme rozmiestňovať v priebehu nasledujúcich dní," povedal.

Zvýšenie rozpočtu

Zmena si vyžiadala aj zvýšenie rozpočtu o 700.000 eur na sumu 2,1 milióna eur. „To, aké bude skutočné čerpanie rozpočtu, bude závisieť od vývoja počasia. Navýšili sme aj počet zamestnancov a mechanizmov určených na zimnú údržbu. V prípade mechanizmov ide o navýšenie z počtu 40 na 44 a v prípade zamestnancov z 22 na 70 ľudí na zmene," spresnil Christenko.

Ako pripomenul, spoločnosť zaobstarala aj štvorkolky, šesťkolky a buginy. Či budú zaradené do štandardnej flotily určenej na zimnú údržbu, bude známe až po zimnej sezóne 2018/2019.

Zimná sezóna sa začína 1. novembra a trvá do konca februára.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM