Krimi

V Nemocnici Košice-Šaca zomrela pacientka na chrípku!

V Nemocnici Košice-Šaca zomrela šesťdesiat dva ročná žena na chrípku. Potvrdila to patologicko-anatomická pitva.

Ilustračný obrázok k článku V Nemocnici Košice-Šaca zomrela pacientka na chrípku!
Zdroj: TASR

Šesťdesiat dva ročná žena bola hospitalizovaná na Internej klinike Nemocnice v Šaci. „Pacientka mala ťažkosti s dýchaním trvajúce niekoľko dní, vysoké horúčky pohybujúce sa okolo 39 stupňov, dusivý kašeľ, sťažovala si na slabosť a únavu,“ povedal MUDr. Ivan Skalina, primár Internej kliniky Nemocnice Košice-Šaca.

„Vstupná snímka hrudníka bola bez patologického nálezu. S odstupom piatich dní, na základe zhoršujúcich sa respiračných ťažkostí a to aj napriek navýšenej antibiotickej liečbe, sme röntgen zopakovali a ten ukázal už prítomné známky obojstranného zápalu pľúc. Pre zhoršujúci sa klinický a laboratórny nález bola opakovane menená a cielene potencovaná antibiotická terapia. Napriek tomu sa zdravotný stav pacientky nelepšil, ale naopak dochádzalo k rýchlej progresii, ktorá vyústila k úmrtiu. Na základe rýchleho zhoršovania klinického stavu pacientky bez reakcie na potencovanú liečbu, bola indikovaná patologicko-anatomická pitva s neskorším potvrdením vírusu chrípky.“

Tento rok zaznamenávame pomerne silnú epidémiu respiračných ochorení, ktoré si vyžadujú predĺženú dobu liečenia. To znamená, že nestačí týždňová terapia v domácich podmienkach, ale prípady oveľa častejšie končia hospitalizáciou na akútnych nemocničných lôžkach. Chorobu netreba podceňovať. V dôsledku zvýšeného výskytu chrípky v nemocnici stále platí zákaz návštev.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM