Správy

V nemocnici Šaca otestovali stovky zamestnancov: Poznáme výsledky

V košickej Šaci absolvovali test stovky zdravotníkov i nezdravotníckych zamestnancov. Nemocnica zverejnila výsledky.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici Šaca otestovali stovky zamestnancov: Poznáme výsledky
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V nemocnici v košickej Šaci v piatok (20. 11.) plošne otestovali antigénovými testami na nový koronavírus viac ako 800 zamestnancov. „Z 331 adminis­tratívnych pracovníkov a zamestnancov ambulancií bez lôžok sme nezaevidovali ani jeden pozitívny prípad. Na oddeleniach sa počas piatkového plošného testovania v Nemocnici Agel Košice-Šaca vyskytli štyri pozitivity,“ uviedol riaditeľ nemocnice Ján Slávik.

Antigénové testovanie sa v nemocnici koná v určených miestnostiach, ide o takzvané červené ambulancie. Odpad, ktorý vznikol počas testovania, prešiel pred opustením priestoru červenej ambulancie dôkladnou dezinfekciou a až následne ho transportovali. „Uzavretý a označený putoval do skladu nebezpečných odpadov a zabezpečí sa jeho ekologická likvidácia,“ informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

Zber odpadu pri pozitívnych prípadoch sa zabezpečuje do hermetickej nádoby, takzvaných klinik boxov, v ktorých sa nachádzajú čierne pevnostenné vrecia. Po naplnení sa vrece a klinik box uzavrú a označia sa potrebnými informáciami, napríklad o tom, z ktorej miestnosti odpad pochádza, rovnako sa uvedie aj čas a dátum uzatvorenia. Po ukončení testovania sa vykoná nevyhnutná dekontaminácia ambulancie a klinik boxu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM