Eva Mikulová Správy

V nemocnici v Šaci prijali za posledný rok 35 nových lekárov

V Nemocnici AGEL Košice-Šaca sa o zdravie pacientov stará celkovo 236 lekárov. Služobne najstarším je Ján Babík, pracuje už 50 rokov.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici v Šaci prijali za posledný rok 35 nových lekárov
Zdroj: TASR

Medzinárodný deň lekárov si pripomíname 1. októbra. Tento deň si pripomínajú i v nemocnici AGEL Košice-Šaca, kde sa o zdravie pacientov stará celkovo 236 lekárov.

„Pracuje u nás 122 lekárov a 114 lekárok. Nasadenie všetkých si ceníme, no za pozornosť rozhodne stojí Ján Babík, ktorý v nemocnici pracuje úctyhodných 50 rokov. Najkratšie pôsobiacimi lekárkami u nás sú Simona Rapčanová a Monika Lischková, ktoré sa do nášho tímu pridali 1. septembra 2020,“ informovala manažérka komunikácie a PR Ivana Popluhárová.

Za tento rok zamestnali 35 nových lekárov. V zdravotníckom zariadení im z dlhodobého hľadiska doktori nechýbajú. Momentálne dopĺňajú stavy lekárov na Klinike rádiológie a na Klinike všeobecného lekárstva.

O tom, že toto povolanie je naozaj poslaním, svedčia aj slová odborníkov, ktorí odpovedali na otázku:

Prečo som si vybral toto povolanie?

Štefan Mucha, interná klinika:  „Odmala som inklinoval k prírode, fascinovalo ma ľudské telo, v škole hodiny biológie s učiteľkou, ktorá nám priblížila dokonalosť, ale aj krehkosť ľudského tela. Pri dospievaní a rozhodovaní sa o budúcom povolaní nebolo čo riešiť. Moja prvá a jediná voľba bola medicína.“

Martina Kizeková, OAIM: „Už odmalička som túžila liečiť ľudí a nikdy mi ani len nenapadlo, že by som mohla robiť niečo iné. Stotožňujem sa s tým, že lekárom sa nemôžete len tak stať, ale musíte sa už narodiť s tým, že chcete pomáhať iným ľuďom a starať sa o ich zdravie. Predsa zdravie je to najcennejšie, čo máme. Byť lekárom je preto tá najľudskejšia činnosť na svete. Pre mňa to nie je len povolanie, ale aj poslanie. Rada pomáham iným a v našej nemocnici mám na to vytvorené dobré materiálne možnosti. Teší ma, keď sa nám s kolegami podarí stabilizovať ťažko chorého človeka, ktorého nám prinesú. Mám dobrý pocit, keď sa mi na ulici zdravia naši pacienti, ktorým som pomohla zbaviť sa bolesti.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM