Eva Mikulová Správy

V nemocnici v Šaci rušia covidové lôžka a uvoľňujú opatrenia

,Naďalej ponechávajú triáž pacientov a ambulancie pre suspektné prípady s COVID-19. 

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici v Šaci rušia covidové lôžka a uvoľňujú opatrenia
Zdroj: TASR

Najväčšou z dvanástich nemocníc, patriacich do siete AGEL, je nemocnica v Šaci. Všetky postupne uvoľňujú opatrenia prijaté vzhľadom na pandémiu koronavírusu COVID-19.

Nemocnice naplno rozbiehajú plánované operácie, obnovuje sa činnosť ambulancií, ktorých činnosť bola z časti obmedzená a vyčlenené, tzv. covidové lôžka sa postupne rušia a môžu ich opäť využívať pacienti na bežných oddeleniach nemocníc.

" V nemocnici v Šaci bola pre pacientov s COVID-19 vyčlenená klinika liečebnej rehabilitácie, v Levoči samostatná budova slúžiaca urológii a pod.  Bolo to najlepšie riešenie z epidemiologického hľadiska,“ vysvetľuje riaditeľ nemocnice Ján Slávik.

Minimalizujú epidemiologické riziko

„Naďalej však ponechávame triáž pacientov a ambulancie pre suspektné prípady s COVID-19. Chceme  otvárať systém poskytovania zdravotnej starostlivosti  postupnými krokmi, aby sme minimalizovali epidemiologické riziko,“ vysvetľuje riaditeľ a dodáva: ,,Pokiaľ nedôjde k zrušeniu núdzového stavu, nie je možné úplne otvoriť systém poskytovania zdravotnej starostlivosti. Obozretnosť je vždy na mieste.“

Najviac lôžok pre covid pacientov bolo reprofilizovaných v Nemocnici Košice – Šaca. Táto začala s ich uvoľňovaním ako prvá.

,,Dňom 11. mája sme zrušili 20 reprofilizo­vaných lôžok v našej nemocnici a 18. mája sme otvorili ďalších 20 lôžok pre plánované hospitalizácie či operácie. Naďalej však máme reprofilizovaných 9 lôžok pre pacientov so suspektným COVID-19, jednu operačnú sálu a 2 ambulancie v rámci urgentného príjmu,“ uviedol Ján Slávik.  

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM