Eva Mikulová Správy

V OBRAZOCH: Sezóna na Ružíne už frčí naplno!

Kúpanie v Ružíne je len na vlastné riziko.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Sezóna na Ružíne už frčí naplno!
9
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Obľúbená vodná nádrž Ružín v blízkosti Košic je v týchto horúcich dňoch vyhľadávaným miestom návštevníkov z Košíc a okolia.

Najbližšie to majú do rekreačnej oblasti Lodenica, ktorá je ešte pred mostom cez Ružín. Voda je momentálne zdravotne nezávadná, čistá a príjemne osviežujúca. Skutočne nie je zvlášť studená – presvedčili sme sa na vlastnej koži.

Ružín je naším obľúbeným miestom na oddych a rekreáciu. Na svoje si prídu nielen milovníci vodných športov, ale i rybári, chatári a hubári.

V týchto dňoch však poskytuje najmä príjemný letný relax. Na Lodenici nájdete všetko, čo potrebujete k bezproblémovému oddychu.

Veľkorysé parkoviskom na ktorom neplatíte parkovné. V areáli sa nachádzajú dva bufety. Väčší je nad vodou pri parkovisku a v ponuke nájdete typické plážové pokrmy, ako hranolky, lángoše, vyprážané jedlá, nanuky a samozrejme rôzne alko i nealko nápoje.

Pri vode sa nachádza ešte jeden bufet ale už so skromnejšou ponukou. Kúpite si tam najmä nápoje. Výletníci v areáli nájdu i lehátka, stoly, stoličky a slnečníky. Za tieto plážové doplnky neplatíte.

Zaplatíte si za požičanie rôznych plavidlá. V ponuke sú člny aj vodné bicykle.

Vstup do vody je dobrý, cez schodíky a dno je kamenisto bahnité. Neplavci by si mali dávať pozor, pretože dno sa prudko zvažuje do hĺbky. Momentálne sú na hladine pre rekreantov i dve plávajúce móla.

Pravidlá cestovania počas pandémie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM