Basketbal

V piatok pôjde skutočne o všetko: Good Angels budú potrebovať pomoc košických divákov

V piatkovom duely medzi Good Angels Košice a francúzskym Bourges pôjde o všetko. Po utorňajšej prehre na palubovke súpera (51:59) chcú Košičanky konečne prelomiť nepriaznivú sériu s týmto súperom, no budú na to potrebovať pravdepodobne aj vás.

Ilustračný obrázok k článku V piatok pôjde skutočne o všetko: Good Angels budú potrebovať pomoc košických divákov
Zdroj: TASR

Prehra v Bourges bola pre Zuzanu Žirkovú dvestým euroligovým zápasom v kariére. Na začiatku tretej stovky má preto jasnú ambíciu – v piatkovom druhom zápase chce francúzsky tím konečne zdolať. Ak by sa to podarilo a v rozhodujúcom treťom by v Bourges uspeli, zopakovali by si vlaňajšiu účasť vo Final Eight v Jekaterinburgu. „Predovšetkým sa chceme s domácimi fanúšikmi rozlúčiť víťazstvom. Veľkou motiváciou je snaha prelomiť negatívnu bilanciu s Bourges,“ prezradila Zuzana Žirková.

Recept na súpera

V prvom zápase Košičanky prehrali o osem bodov, no naznačili, že v odvete môže byť všetko ináč. „V obrane by sme mali hrať tak ako doteraz. V defenzíve to bolo na vysokej úrovni a k tomu musíme pridať jednoduché koše. To veľmi potrebujeme. Bude veľmi dôležité, ako nám pomôžu diváci. Veľmi ich potrebujeme a týmto by som ich chcela pozvať,“ uviedla Žirková.

Skúsenú basketbalistku mrzela prehra vo Francúzsku, zvlášť keď domáce hráčky nepredviedli práve najlepší výkon. „Robili veľmi veľa chýb, no my sme to nedokázali využiť. Je to veľká škoda, pretože sme boli blízko a ony boli nervózne. V domácom prostredí však určite zabojujeme a bolo by perfektné sa rozlúčiť víťazstvom,“ uvedomuje si Žirková.

Pomoc od verných košických fanúšikov

Pred odvetou apeloval na divákov aj tréner Good Angels Maroš Kováčik. „Zajtra nám ich bude treba vari najviac. Pamätám si, koľko ľudí tu bolo na Bourges v minulosti. Vtedy sme tu vytvorili euroligový rekord a bol by som rád, keby sme sa takejto návšteve čo najviac priblížili. Teraz už hráme štýlom hop alebo trop, v každom prípade však chceme doviesť zápas do víťazného konca. Ináč je po sezóne,“ zdôrazňuje kormidelník Košičaniek.

Aj tréner Good Angels si uvedomuje, že jeho hráčky v utorok podľahli favorizovanému tímu, hoci domáce boli takpovediac hrateľné. Tréner Kováčik naznačil aj možný recept na víťazstvo. „Jedným z hlavných receptov ako uspieť je ubrániť Dumercovú. Je to typ hráčky, aký sa v Európe málokedy vyskytuje. Keď ona cíti, že jej tím potrebuje pomoc, vezme to na seba a vychádza jej to s až neuveriteľnou presnosťou,“ upozornil Kováčik. Ak Košičanky podľahnú Bourges aj v odvete, sezóna sa pre nich skončí. V prípade víťazstva sa rozhodujúci tretí zápas uskutoční v stredu 19. marca na palubovke francúzskeho tímu.

Program Good Angels v play off:

14. marca (piatok): GOOD ANGELS Košice – Tango Bourges Basket (2. zápas – 20.00)

19. marca (streda): Tango Bourges Basket – GOOD ANGELS Košice (prípadný 3. zápas – 20.30)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM