Michal Lendel Rôzne

Darí sa im: Košické gymnázium je štvrté naj v celej SR, aký je jeho recept na úspech?

V hodnotení rebríčka úspešnosti škôl inštitútu INEKO sa z košických gymnázií umiestnilo najlepšie Gymnázium na Poštovej ulici, keď v širokej konkurencii obsadilo 4. miesto. V čom je tajomstvo úspechu školy, ktorej 30 až 40% študentov odchádza na zahraničné univerzity?

Ilustračný obrázok k článku Darí sa im: Košické gymnázium je štvrté naj v celej SR, aký je jeho recept na úspech?
Zdroj: TASR

Inštitútu INEKO zverejnil rebríček úspešnosti základných a stredných škôl na Slovensku. Cieľom autorov projektu bolo poskytnúť širokej verejnosti informácie o dosahovaných výsledkoch školských zariadení u nás, pričom zverejnený rebríček má prispieť k efektívnejšej súťaži medzi jednotlivými školami, čo v konečnom dôsledku zvýši ich kvalitu.

Najúspešnejšie košické gymnázium

Úspech, ktorý dosiahla táto škola, vidí jej riaditeľ Marián Ružička v kvalitných výsledkoch externej časti maturitných skúšok, v mimoriadnych výsledkoch v medzinárodných súťažiach a vo vysokej úspešnosť pri prijímaní na vysoké školy. „Z absolventov chodí 30 až 40% na zahraničné vysoké školy a to nie len do Čiech,“ uviedol riaditeľ.

No to nie sú jediné úspechy košického gymnázia a jeho študentov. „Na základe výborných výsledkov Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky ocenilo pri príležitosti Dňa študentstva ďalších 4 žiakov našej školy Pamätným listom svätého Gorazda za úspešnú reprezentáciu Slovenska v medzinárodných olympiádach a súťažiach,“ povedal Ružička. Úspechy žiakov posunuli túto školu dokonca na prvé miesto medzi gymnáziami na Slovensku!

Mimoškolské aktivity…

Škola nezaostáva ani v oblasti mimoškolskej činnosti, ktorá pomáha rozvíjať žiakov a pripravuje ich na ďalšie štúdium alebo povolanie. V 23 krúžkoch je do nej zapojených asi 350 žiakov. Tých posúva dopredu hlavne výborné konkurenčné prostredie v škole, kvalifikovaná podpora pedagógov a dlhodobé úspešné tradície predovšetkým matematických tri­ed.

"Rozvoj študentov zabezpečujú aj semináre a sústredenia v jednotlivých predmetoch, ktoré organizujú rôzne inštitúcie, ktoré sú aj finančne náročné. Tieto aktivity a súťaže podporujeme cez rodičovskú radu – ročne okolo 3200 €,“ dodal Ružička.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM