Eva Mikulová Správy

V súkromnej nemocnici v Šaci sa narodilo v minulom roku viac chlapcov ako dievčat

V Nemocnici Košice-Šaca a.s. 1. súkromná nemocnica, člen skupiny AGEL, sa v minulom roku narodilo 1 817 detí. Je to o 9 novorodeniatok viac ako v roku predošlom

Ilustračný obrázok k článku V súkromnej nemocnici v Šaci sa narodilo v minulom roku viac chlapcov ako dievčat
Zdroj: Nemocnica Košice-Šaca

Roku 2019 vládlo mužské pokolenie. Chlapcov sa v šačianskej pôrodnici narodilo 938 a najčastejšie ich rodičia pomenovali Jakub, Tomáš či Adam.

Najobľúbenejšími dievčenskými menami sa v uplynulom roku stali Anna, Sofia a Nina. Dievčat sa narodilo o 50 menej ako chlapcov, celkovo 879.

Dvadsaťkrát dvojičky

Z počtu pôrodov 1 804 sa dvadsaťkrát narodili dvojčatá. Je to o 8 pôrodov dvojčiat menej, ako v roku 2018. Uplynulé sviatky v pôrodnici hodnotia zdravotníci ako pokojné.

Počas štedrého dňa sa nevypýtalo na svet žiadne bábätko. Na Silvestra sa narodilo 5 detí. Štyri dievčatá a jeden chlapec.

Prvým novorodeniatkom v pôrodnici v Šaci je Sofia, ktorá sa narodila o 3:45 ráno s mierami 2 680 gramov a 46 centimetrov.

Sofiu doma čakajú dvaja súrodenci a veľmi sa na ňu tešia. Lekári Gynekologicko-pôrodníckej kliniky pomohli v prvý deň roka na svet štyrom deťom, dvom dievčatkám a dvom chlapcom.

Sviatky boli pokojné aj vďaka piatku 27. 12., kedy sa lekári v pôrodnici nestíhali obracať a k pôrodu boli privolaní až dvanásťkrát, v jednom prípade sa narodili dvojčatá. Na svet v tento deň prišlo 8 chlapcov a 5 dievčat.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM