Správy

V Trebišove zrekonštruovali hlavnú tribúnu futbalového štadióna, FOTO

Keďže tribúna už nespĺňala licenčné podmienky na odohrávanie majstrovských zápasov druhej ligy, jej obnova bola nevyhnutná.

Ilustračný obrázok k článku V Trebišove zrekonštruovali hlavnú tribúnu futbalového štadióna, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Trebišov

Mesto Trebišov ukončilo koncom októbra prvú časť obnovy areálu futbalového štadióna.

Rekonštrukciou prešla hlavná tribúna, z ktorej priaznivci futbalu povzbudzovali hráčov 73 rokov.

Keďže už nespĺňala licenčné podmienky na odohrávanie majstrovských zápasov druhej ligy, jej obnova bola nevyhnutná, informovala o tom radnica.

Práce za 130 tisíc eur

„V rámci obnovy došlo k výmene starej drevenej konštrukcie za oceľovú a uložené boli nové sedačky. Na už zrealizované práce sa použilo 70.000 eur, ďalších 60.000 eur mesto vynaloží okrem iného aj na rozšírenie miest na sedenie. V blízkom čase bude táto časť finančných prostriedkov investovaná do inštalovania dvoch vedľajších tribún s kapacitou približne 300 miest. Tie budú náhradou za ešte donedávna využívané opotrebované menšie korzá,“ uviedla hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

Lepšie pohodlie a komfort počas športového vyžitia poskytne fanúšikom aj plánovaná rekonštrukcia strechy a zateplenie budovy hlavnej tribúny štadióna Slavoj Trebišov.

Na obnovu tribúny mesto čerpá dotáciu vo výške 130.000 eur, ktorú získalo od vlády SR na jej tohtoročnom výjazdovom rokovaní v Trebišove.

Bez rekonštrukcie by trebišovskí seniorskí futbalisti museli svoje domáce zápasy hrávať na súperovom ihrisku alebo regulárnych štadiónoch v iných mestách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM