Eva Mikulová Správy

V Univerzitnej nemocnici opäť obnovujú kurzy pre budúce mamičky, FOTO

Kurzy organizovali viac než dva roky. Kvôli ochoreniu COVID-19 ich museli prerušiť, hoci bol o nich veľký záujem. Spolu s mamičkami ich môžu absolvovať aj partneri.“

Ilustračný obrázok k článku V Univerzitnej nemocnici opäť obnovujú kurzy pre budúce mamičky, FOTO
3
Galéria
Zdroj: UNLP

Tím pôrodníkov z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) sa vracia k obľúbeným kurzom pre budúce mamičky.

„Organizovali sme kurzy viac než dva roky, kvôli ochoreniu COVID-19 sme ich však museli prerušiť, hoci bol veľký záujem. Spolu s mamičkami ich môžu absolvovať aj partneri,“ hovorí vedúci kurzu Ján Varga.

Za dva roky spolu s celým tímom pôrodníkov z UNLP pripravili na pôrod viac než 500 mamičiek, respektíve rodičovských párov.

Kurzy vyhľadávajú najmä prvorodičky. Pôrodníci ich však odporúčajú aj viacnásobným matkám, ktoré sa chcú dozvedieť novinky a trendy, zaujímavé odborné informácie, navyše podané lekármi špecialistami a pôrodnými asistentkami z praxe.

„Mávame na kurzoch aj matky, ktoré už rodili a mali napríklad negatívnu skúsenosť s pôrodom. Pre nich je dôležité, aby sa takéto zážitky už neopakovali. Na kurze im vieme poradiť, pomôcť. Aj pre nás lekárov je to zadosťučinenie, keď vidíme matky z kurzu na pôrodnej sále, ktoré sú oveľa istejšie,“ vysvetľuje Varga.

Kurz je určený tehotným ženám v ktoromkoľvek štádiu tehotnosti. Pozostáva z 8 stretnutí, všetky ich absolvuje mamička v priebehu jedného mesiaca.

V neposlednom rade sa rodičky dozvedia aj o možnosti rehabilitácie po pôrode, predovšetkým brušnej steny. „Je to pre matky veľmi dôležité, lebo to u nich môže spôsobovať veľkú mieru frustrácie po pôrode,“ konštatuje gynekológ J. Varga.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM