Rôzne

V UNLP je 29 pacientov so žltačkou. Nemocnica sa pripravuje ZHORŠENIE situácie

V Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura Košice je v súčasnosti hospitalizovaných 29 pacientov s vírusovou hepatitídou typu A.

Ilustračný obrázok k článku V UNLP je 29 pacientov so žltačkou. Nemocnica sa pripravuje ZHORŠENIE situácie
Zdroj: Facebook.com/Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice

Ako uviedla hovorkyňa Monika Krišková, pokiaľ by počet pacientov so žltačkou naďalej stúpal, sú pripravení aj na prípadnú reprofilizáciu lôžok. V Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach je počet lôžok pre pacientov s VHA možné zvýšiť najviac o päť.

V UNLP Košice bolo pred týždňom hospitalizovaných desať pacientov so žltačkou. „Situácia s ohniskami nákazy v Košiciach a okolí nie je priaznivá, preto sa UNLP vopred pripravuje na možné zhoršovanie situácie,“ uviedla Krišková v súvislosti s nárastom počtu pacientov s VHA v uplynulých dňoch.

DFN ešte v stredu (4. 10.) informovala o tom, že detské infekčné oddelenie (DIO) s kapacitou 25 detí je plné. „V prípade, ak sa počet pacientov bude zvyšovať, je možné po operatívnych rozhodnutiach vedenia nemocnice s primárkou DIO mierne zvýšiť počet lôžok, maximálne o päť detí, v závislosti od vekového zloženia,“ uviedla v piatok hovorkyňa DFN Zuzana Baníková.

Na zhoršujúcu sa situáciu v súvislosti s VHA upozornila tento týždeň aj prešovská nemocnica.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM