Správy

V zime klzisko, v lete streetball. V Mestskom parku postavia multifunkčnú plochu

Nevyužitá betónová plocha sa o pár mesiacov premení na športovisko.

Ilustračný obrázok k článku V zime klzisko, v lete streetball. V Mestskom parku postavia multifunkčnú plochu
Zdroj: Mesto Košice

Betónová plocha v košickom Mestskom parku sa o pár mesiacov zmení na nepoznanie. Práce na výstavbe multifunkčnej športovej plochy, ktorá na mieste vznikne, by sa mali začať v najbližších dňoch.

Multifunkčný priestor

Mesto v utorok odovzdalo stavenisko zhotoviteľovi, ktorý vyhral verejné obstarávanie so sumou necelých 522-tisíc eur s DPH. Plocha by už túto zimu mohla slúžiť verejnosti ako klzisko. V lete má byť využívaná ako športovisko so streetballovým ihriskom.

Na mieste dnešného asfaltového ihriska pri kúpalisku Rumanova by v závere tohto roka mala byť multifunkčná športová plocha s rozmermi 20 × 40 metrov. Ľadovú plochu na korčuľovanie by verejnosť mohla využívať od decembra. Mesto plánuje na klzisku organizovať aj exhibičné zápasy hokejových tímov. V teplých mesiacoch by plocha mohla okrem športovcov slúžiť aj umelcom.

Nevyužitá plocha

Ako uviedol primátor Jaroslav Polaček, v súčasnosti ide o zanedbaný priestor. Podľa jeho slov má však obrovský potenciál. „Pre Košičanov sme pripravili projekt na svetovej úrovni, ktorý majú mnohé európske metropoly,“ povedal na tlačovej konferencii. Okrem samotného objektu, v ktorom sa počíta aj s ozvučením a prípravou na organizáciu kultúrnych akcií, mesto plánuje prostredníctvom Správy mestskej zelene zveľadiť aj priľahlé okolie v parku.

„Základné zariadenia máme objednané, samozrejme, musíme rešpektovať technologické postupy a miestne špecifiká. Kým príde nosný zdroj, potrebujeme urobiť stavebné úpravy,“ povedal za firmu ABC Klíma Košice Miroslav Hnát. Stavba je podľa neho navrhnutá s prihliadnutím na ekologické požiadavky súčasnosti.

„Moderná chladiarenská technológia bude využívať chladivo, ktoré má najmenší vplyv na životné prostredie,“ dodal. Polaček pripomenul, že mesto chcelo na uvedenej ploche vybudovať klzisko, resp. multifunkčnú športovú plochu, ešte v roku 2019. Zámer bol pre pandémiu a s tým súvisiacim problémom s dodávateľmi chladiarenskej techniky presunutý na tento rok.

Udalosti na Slovensku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM