Jozef Legéň Rôzne

V ZOO bolo plno: Miro Jaroš krstil makaka, medzi zvieratami sa pohybovali Pat a Mat

V košicej ZOO bolo v nedeľu okrem zvierat aj veľké množstvo ľudí a maskotov. Podľa predbežných odhadov v ZOO prekonali rekord v tohtoročnej návštevnosti i rekord v počte maskotov na jednom mieste.

Ilustračný obrázok k článku V ZOO bolo plno: Miro Jaroš krstil makaka, medzi zvieratami sa pohybovali Pat a Mat
Zdroj: TASR

Ako uviedla Eva Malešová z košickej ZOO, atmosféra nedeľného podujatia prekonala všetky očakávania, dokonca zaznamenali viac účastníkov ako na júnovom otvorení Dino Parku, keď ZOO navštívilo 5500 ľudí. „Prekonali sme však aj rekord v počte maskotov na jednom mieste. Na pódiu ich bolo popoludní až 47 a toto číslo nám prinesie zápis do Slovenskej knihy rekordov,“ povedala Malešová.

Prvý ročník jedinečného podujatia pod názvom Veľký festival maskotov prilákal podľa nej do ZOO napríklad zvieratká z rozprávky Madagaskar, Pata a Mata, populárne tváre z rozprávok Walta Disneyho, ale aj hrdinov klasických slovenských kreslených rozprávok. Na fotografie s týmito postavičkami čakalo v dlhých radoch obrovské množstvo detí.

V ZOO sa podľa Malešovej odohrala aj ďalšia zaujímavá udalosť. Spevák Miro Jaroš pokrstil malého makaka, ktorý sa v Košiciach narodil v máji a jeho mama ho odvrhla. Nechýbali ani sprievodné aktivity ako tvorivé dielne, nafukovadlá, maľovanie na tvár a ďalšie atrakcie.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM