Eva Mikulová Správy

V zoo začal Týždeň duchov a vo volierách pribudli nové druhy papagájov ara, FOTO

Pre všetkých milovníkov halloweenských strašidiel sú v areáli pripravené tekvice pre návštevníkov a tí ich môžu vyrezať podľa vlastnej fantázie.

Ilustračný obrázok k článku V zoo začal Týždeň duchov a vo volierách pribudli nové druhy papagájov ara, FOTO
5
Galéria
Zdroj: ZOO Košice

V košickej zoo začal v stredu 30. októbra obľúbený Týždeň duchov.

Zľavy na vstupnom

Už pri vstupe je pripravený stôl so všetkými pomôckami na vyrezávanie. Akcia potrvá do nedele 3.novembra a do vtedy platí i 50 percentná zľava na vstupnom.

Do ZOO sa môžete dostať aj zadarmo. Vaša tekvica bude vstupenkou do ZOO. Zoologická záhrada Košice je počas Týždňa duchov výnimočne otvorená do 17.30.

Nové ary

Už mesiac sa v zoo môžete v pavilóne vtákov kochať pohľadom na krásne farebné papagáje. Je to pár ár zelených, ktoré získali zo ZOO Hodonín.

Vo väčšine jazykov je tento druh známy ako ara vojenská. Zjavom sa podobá na aru olivovú. Rozdiel medzi týmito dvoma druhmi je vo veľkosti tela a odtieni zeleného sfarbenia. Odlišnosti sú aj vo veľkosti zobáka a sfarbení oka.

Ary sú papagáje, ktoré sa vyskytujú v Strednej a Južnej Amerike. Ara zelená žije na ostrovoch od Mexika po severnú Argentínu. V Strednej Amerike úplne vymizla. Obýva pralesy, kaňony a lesnaté úpätia hôr.

Ara zelená dorastá do veľkosti 75 cm. Pre všetky druhy ár je typický mohutný zobák, ktorý je prispôsobený na lúskanie tvrdých orechov. Napriek tomu, že žije v kŕdľoch, jednotlivé páry sú monogamné.

Ara zelená patrí k ohrozeným druhom a jej počty v prírode aj naďalej klesajú. Príčinou je strata biotopu zapríčinená rúbaním stromov a odchyt papagájov ako obľúbených domácich maznáčikov.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM