Veronika Hunyadiová Správy

Vakcinačný maratón pokračuje: Košický kraj očkuje každý deň, v mestách aj na dedinách

Kde všade vás v Košickom kraji zaočkujú proti covidu? Pozrite si prehľad na aktuálny týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Vakcinačný maratón pokračuje: Košický kraj očkuje každý deň, v mestách aj na dedinách
Zdroj: Dnes24.sk

Košický samosprávny kraj (KSK) sa už štandardne chystá očkovať každý deň v týždni. Východniari budú mať k dispozícii všetky dostupné očkovacie látky, teda Pfizer, Moderna aj Janssen. Otvorené budú veľkokapacitné očkovacie centrá, kóje v obchodných centrách a do miest a obcí vyrazia zdravotníci z krajskej výjazdovej služby.

Každý deň

Počas tohto týždňa sa dospelí obyvatelia kraja budú môcť zaočkovať v košickom veľkokapacitnom centre opäť každý deň a ktoroukoľvek vakcínou. Brány ďalších dvoch vakcinačných centier v Michalovciach a v Spišskej Novej Vsi sa otvoria v sobotu a nedeľu. Na Spiši bude k dispozícii Moderna, na Zemplíne aj Pfizer.

Záujemcovia o očkovanie môžu navštíviť aj očkovacie kóje aj v košických obchodných centrách a v nákupnom centre v Spišskej Novej Vsi. Na výber sú vakcíny Pfizer a jednodávkový Janssen. Do terénu vyrazí tradične aj očkovací autobus, a to do Kráľovského Chlmca, Sobraniec, Sečoviec, Krompách, Strážskeho i Gelnice. Zdravotníci podajú vakcínu aj imobilným obyvateľom, starším a chorým v zariadeniach sociálnych služieb podľa záujmu. V Košiciach sa bude očkovať na vybraných miestach aj v réžii mesta vakcínami Pfizer a Janssen.

S registráciou aj bez

Obyvatelia môžu na očkovanie prichádzať bez registrácie. V prípade, že si chcú ušetriť čas a vyhnúť sa čakaniu v rade, odporúčame sa zaregistrovať vopred. Najrýchlejšie je využiť krajský registračný systém na stránke www.ockovanieksk.sk, kde si možno zvoliť preferované miesto, čas aj dátum.

Župný registračný systém je určený pre obyvateľov nad 18 rokov, ak sa chcú objednať na očkovanie všetkými dávkami všetkých dostupných vakcín.

Kompletný harmonogram v Košiciach a ďalších mestách nájdete na ďalšej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM