Krimi

VÁŽNA nehoda v Košiciach! Zranilo sa pri nej OSEM ľudí, viacero z nich ŤAŽKO

Vážna nehoda si v Košiciach vyžiadala osem zranených, viacerých ťažko.

Ilustračný obrázok k článku VÁŽNA nehoda v Košiciach! Zranilo sa pri nej OSEM ľudí, viacero z nich ŤAŽKO
Zdroj: Polícia SR - Košický kraj

Vážna nehoda si v Košiciach v piatok (12.4.) večer vyžiadala osem zranených, z toho viacerých ťažko. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach na sociálnej sieti s tým, že na križovatke ulíc Trieda KVP a Wuppertálska sa okolo 20.30 h. zrazili dve autá.

Vošiel do jazdy inému autu

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová spresnila, že podľa doterajších zistení 51-ročný vodič, ktorý viedol vozidlo značky Toyota po Triede KVP v smere od Popradskej ulice k ulici Jána Pavla II., na križovatke pri odbočovaní vľavo na Wuppertálsku ulicu vošiel do jazdnej dráhy vozidlu značky Volkswagen.

To viedol 21-ročný vodič v opačnom smere po hlavnej ceste k Triede KVP a došlo k zrážke.

Po náraze skončilo vozidlo Toyota mimo cesty, kde narazilo do stromu.

Zranení ľudia

„V dvoch autách sa spolu nachádzalo osem osôb. Šesť z nich bolo vo vozidle Toyota, pričom podľa predbežnej lekárskej správy, dve osoby utrpeli zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní, ďalšie dve s dobou liečenia do 42 dní a dvaja ľudia utrpeli ľahké zranenia,“ uviedla hovorkyňa s tým, že dvaja pasažieri z druhého vozidla sa zranili ťažko.

Oboch vodičov policajti podrobili dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu nepotvrdila. Na zistenie prítomnosti iných návykových látok im odobrali krv. Počas dokumentovania dopravnej nehody bol, aj za účasti znalca z odboru cestná doprava, úsek cesty uzavretý na nevyhnutne potrebný čas.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. „Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej jednotlivých účastníkov, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla Mésarová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

VČERAJŠIA VEČERNÁ DOPRAVNÁ NEHODA V KOŠICIACH SI VYŽIADALA 8 ZRANENÝCH K vážnej dopravnej nehode došlo včera...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Saturday, April 13, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM