Eva Mikulová Samospráva

Vedenie mesta Košice poslalo listy akcionárom VVS: O čo v ňom žiadajú?

Primátor Jaroslav Polaček a jeho námestník Marcel Gibóda zaslali vyše 700 listov s ich vlastnoručnými podpismi primátorom a starostom ako aj zástupcom miest vo VVS.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie mesta Košice poslalo listy akcionárom VVS: O čo v ňom žiadajú?
4
Galéria
Zdroj: TASR

Dozorná rada Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) v máji nezvolila primátora Košíc rada Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS) v máji nezvolila primátora Košíc Jaroslava Polačeka za podpredsedu Predstavenstva VVS. O tejto téme sa viac dočítate TU.

Mesto Košice je aktuálne s takmer 1,43 miliónmi kusov najväčším akcionárom vo VVS, čo predstavuje 20,44-percentný podiel na základnom imaní spoločnosti.

V spoločnom liste žiadajú akcionárov VVS o stretnutie v ich regióne a podporu pre návrh Mesta Košice, aby svojím hlasovaním na Valnom zhromaždení VVS umožnili zvolenie Marcela Gibódu do Dozornej rady vodární.

Chcú sa s akcionármi stretnúť

Pri osobnom stretnutí im zároveň chcú vysvetliť zámery a vízie mesta Košice pri správe akcionárskeho podielu vo VVS. V najbližších dňoch bude akcionárov kontaktovať poverený zástupca mesta, aby si dohodli termín osobného stretnutia.

„Mojím úprimným záujmom je presadzovať záujmy akcionára, Košičanov, ako aj obyvateľov vášho regiónu, a preto som požiadal aj o verejné vystúpenie na riadnom valnom zhromaždení, aby som zámery mesta Košice riadne vysvetlil a prezentoval,“ tvrdí v liste akcionárom VVS primátor Polaček.

Chce mať dohľad

Ten zdôrazňuje, že v tomto prípade nejde o funkcie alebo odmeny z členstva v štatutárnych orgánoch (zástupcovia mesta by ich vykonávali bezplatne), ale hlavným motívom je transparentnosť a dohľad nad tým, ako Východoslovenská vodárenská spoločnosť, ktorá poskytuje vodu nielen Košičanom, hospodári s majetkom a peniazmi nás všetkých.

Mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 10.12.2018 prijalo uznesenie, na základe ktorého navrhlo zmeny v predstavenstve a dozornej rade Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti a.s. za akcionára Mesto Košice.

V uznesení bol návrh na odvolanie z postu člena Predstavenstva VVS bývalého zastupujúceho primátora mesta Martina Petruška a na jeho miesto vymenovať súčasného primátora mesta Jaroslava Polaček.

V rovnakom uznesení poslanci odsúhlasili, aby bol odvolaný nominant mesta Košice v dozornej rade Igor Sidor a na uvoľnené miesto nominovalo súčasného viceprimátora mesta Košice Marcela Gibódu.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM