Michal Lendel Správy

Veľká cykloakcia zmení chod MHD: Ako to v meste bude vyzerať?

V sobotu dôjde v Košiciach k zmenám v MHD. Dôvodom je cyklistická akcia Košice BIike & Tour 2014. Zmeny sa dotknú električkovej, autobusovej a aj trolejbusovej dopravy.

Ilustračný obrázok k článku Veľká cykloakcia zmení chod MHD: Ako to v meste bude vyzerať?
Zdroj: TASR

Ako Košice 24 informovala hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Michaela Karaffová, v čase od 10:00 do 12:00 hodiny nebudú premávať električkové linky v úseku Námestie osloboditeľov – Staničné námestie. Náhradnú dopravu zabezpečia linky 16 a mimoriadna linka X, ktoré budú jazdiť v 10 minútových intervaloch.

„V uvedenom čase budú električkové linky 2 a 3 premávať po trase linky 1 (Havlíčkova – Hlavná pošta – Námestie osloboditeľov – Ryba – Važecká a späť). Linka 6 bude premávať k Rybe a linka R1 bude končiť na Námestí osloboditeľov,“ povedala hovorkyňa, ktorá dodala, že električková zastávka Senný trh nebude obsluhovaná.

Okrem uvedených zmien bude v čase od 9:00 do 15:00 hodiny odklonená aj autobusová a trolejbusová doprava a pre linky 10, 15, 16, 20, 21, 23, 25, 31, 52L, 71 a 72 sa zastávka Námestie osloboditeľov pri Hiltone (smer Krajský súd/Dom umenia) presunie na dočasnú zastávku medzi pamätníkmi.

Upravená bude aj trasa liniek 29 a 33, pretože autobusová zastávka na Bottovej ulici nebude obsluhovaná. Linka 29 z Kavečian pôjde najprv na Staničné námestie a končiť bude na Námestí osloboditeľov. V opačnom smere bude začínať na Námestí osloboditeľov a až následne zájde na Staničné námestie a pokračovať bude po pôvodnej trase. „Linka 33 v smere ku Krematóriu vynechá zastávku Námestie osloboditeľov, teda zo zastávky Jakabov palác pôjde na zastávku Palackého. V opačnom smere bude premávať bez zmien,“ uzavrela Karaffová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM