Hokej

Veľká smola Tomáša Marcinka: Roztrhnutý väz mu dal stopku na olympiáde

Jediný zástupca našej najvyššej hokejovej extraligy a hráč HC Košice v Soči dohral. Tomáša Marcinka zastavilo zranenie, ktoré utrpel vo včerajšom nešťastnom zápase s USA. Košický útočník si roztrhol zadný krížny väz. Kto ho nahradí v najcennejšom drese?

Ilustračný obrázok k článku Veľká smola Tomáša Marcinka: Roztrhnutý väz mu dal stopku na olympiáde
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový reprezentant Tomáš Marcinko si pre zranenie už na ZOH 2014 v Soči nezahrá. Ako informoval oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Marcinko v druhej tretine za stavu 1:4 spadol v útočnom pásme na ľad a roztrhol zadný krížny väz.

„Tomášovi dáme nohu na minimálne štyri týždne do dlahy. Operácia nie je v tomto prípade nutná, ale negatívne je, že sezóna sa preňho s najväčšou pravdepodobnosťou skončila,“ povedal lekár slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Lupták.

Hráč HC Košice bol veľmi sklamaný. „Prišlo to v najnevhodnejší čas. Som z toho veľmi smutný,“ povedal pre hockeyslovakia.sk útočník, ktorý na premiérovej olympiáde skončil už v druhej tretine.

„Vieme, že v slovenskom hokeji sú problémy s centrami. Preto sme ich na olympiádu nominovali piatich. Hneď po prvom zápase sa ukázalo, že to bolo správne rozhodnutie, musíme nasadiť Petra Ölveckého,“ povedal tréner Slovákov Vladimír Vůjtek.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM