Alexandra Kolínská Správy

Zmeny v doprave počas maratónu: TU je celý prehľad trás a obchádzok!

Do metropoly východu opäť zavíta najpopulárnejšie športové podujatie v Košiciach - Medzinárodný maratón mieru. Muži zákona budú pri zmenách dopravy asistovať, pozrite si však vopred, ako sa bude jazdiť.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v doprave počas maratónu: TU je celý prehľad trás a obchádzok!
Zdroj: TASR

3.10. 2015 Sobota – Zapálenie maratónskeho ohňa

  • Hlavná ulica presun na Námestie Maratónu mieru – od 18.30 hod. na Námestí Maratónu mieru – slávnostné zapálenie ohňa
  • Počas zapálenia maratónskeho ohňa na Námestí Maratónu mieru bude dopravu regulovať do cca 20,00 hodiny dopravná polícia.

4.10.2015 Nedeľa – OBCHÁDZKY a dopravné obmedzenia počas MMM 2015

Trasa MMM:

  • Štart a cieľ pred hotelom Hilton – Hlavná – Komenského – Kostolianska – Areál Anička – Tenisové kurty – Kostolianska – Vodárenská – Hlinkova – Národná trieda – Štefánikova – Protifašistických bojovníkov – Jantárová – Južná trieda – obrátka pri hoteli Centrum – Južná trieda – Holubyho – Rastislavova – Moyzesova – Čsl. armády – Festivalovo nám.- Watsonova – Komenského – Hlavná.
  • Trasa vozičkárov a korčuliarov je v časti od križovatky Rastislavova vedená po Južnej triede až ku križovatke VSS, kde je otočka späť po Južnej triede na Holubyho ulicu a napojením na trať bežcov (rozdiel je, že bežci bežia po Južnej triede na ul. Holuby a Rastislavova, vozičkári jazdia ďalej po Južnej triede k VSS a tak späť na ul. Holubyho) do cca 10.00 hod.

Vozičkári a korčuliari:

  • cieľ na Moyzesovej ulici pri križovatke Bačíkova, štart 08:50 hod.

Polmaratónci:

  • cieľ po prvom kole na Hlavnej ulici za dolnou bránou v priestore štartu, štart 08:00 hod.

Maratónci:

  • po obrátke pred cieľom pri dolnej bráne, ešte raz ten istý okruh, štart 08:00 hod.

Mini maratónci:

  • štart – Hlavná ulica – Nám. M. mieru – Komenského – obrátka pred križovatkou Hlinkova – a späť do cieľa v priestore štartu, štart 08:10 hod.

Vozičkári a korčuliari štartujú na rovnakom mieste, len na jedno kolo, s cieľom na Moyzesovej ulici.

Upozornenia

  • 1. Od skorého rána musia vodiči mimoriadnu pozornosť venovať priestoru pred plavárňou na ulici Protifašistických bojovníkov. Na plavárni sú šatne pre vyše dvetisíc bežcov, preto je tu podstatne zvýšený pohyb chodcov.
  • 2. Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne od 08.00 do 08.30 hod. na Nám. osloboditeľov, kde je priestor na rozcvičenie bežcov. Od 08,00 hod. musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM a napojení komunikácie na túto trasu.

Obmedzenia v cestnej doprave končia v čase 14:30 – 15:00 hod.

Obchádzky a presmerovania

Smer Prešov – Centrum a opačne

  • z diaľnice od Prešova sa autom dostanete po odbočenie do H. Tesco a mestskej časti

Džungľa

  • vozidlá prichádzajúce po Palackého a Jantárovej ulici na železničnú stanicu budú odklonené smerom na Štefánikovu ulicu (do koryta) po križovatku Masarykova – kde budú odklonené na Masarykovu ulicu (obchádzková trasa na železničnú stanicu ) alebo možnosť cez Dopravnú ulicu na Hlinkovu.

Smer Južná trieda od Barce

  • z Južnej triedy je umožnený prejazd Jantárovou ulicou až na križovatku s ulicou

Palackého a smer Štefánikova alebo odbočenie vpravo na Palackého ulicu. Ulica je jednosmerná. V protismere nebudú premávať autobusy hromadnej dopravy.

Smer od Železníkov na Rastislavovu

  • z Gemerskej ulice vás odklonia na Rastislavovu smerom na Juh. Oproti, od Holubyho ulice, pobežia maratónci

Smer po Moldavskej do centra

  • vozidlá odklonia na križovatke Žižkova-Kuzmányho.

Smer z Terasy ku amfiteátru (Festivalové námestie)

  • premávka vedená cez Festivalové nám. do centra na Kuzmányho ulicu. Po Kuzmányho ulici až ku križovatke Štúrova – Moldavská – Žižkova.

Smer Podhradová, Margecany, Sp. Nová Ves

  • z Terasy (Trieda SNP) pred vjazdom na Festivalové nám. je umožnený prejazd na ulicu Watsonovu do protismeru. Watsonova ulica je rozdelená dopravnými kužeľami. Jazdné pruhy smerom ku Komenského ulici sú vyhradené pre bežcov. Na opačnej strane bude obojsmerná premávka po ulicu Hurbanovu. Odbočením na ulicu F. Urbánka sa vozidlom dostanete z mesta od-do Čermeľa, na Podhradovú a na smer Margecany, Sp. Nová Ves

Smer Kysak

  • premávka presmerovaná na Kostolianskej ceste cez železničné priecestie do Ťahanoviec na Magnezitársku ulicu. Po tejto trase cez Magnezitársku sa dostanete z mesta na smer Kysak a do ZOO Kavečany odbočením na účelovú cestnú komunikácii podľa dočasnej dopravnej značky.

Priestor štartu na Hlavnej ulici pri hoteli Hilton – smer od plavárne na Štúrovu ulicu medzi Auparkom a Hiltonom uzatvorený od 07:30 hod. Ostatné uzatvorenie dopravy v čase od 08:30 do cca 15:15 hod.

  • Nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky počas športového podujatia budú dohliadať muži zákona, ako aj organizátor podujatia. „Žiadame účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pokyny a usmernenia policajtov a usporiadateľskej služby,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM