Lenka Fedorová Rôzne

Veľkonočné trhy v Košiciach: Tieto miesta ožijú pravou sviatočnou atmosférou!

Blížia sa sviatky Veľkej noci a mnohí z nás radi zablúdia na miestne trhy. Kedy sa môžeme tešiť na tie košické?

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Košiciach: Tieto miesta ožijú pravou sviatočnou atmosférou!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Veľká noc je už za rohom a mnohí z nás pomýšľajú na dobroty, ktoré sa s ňou neodmysliteľne spájajú. Je už tradíciou, že v Košiciach sa každoročne konajú veľkonočné trhy, ktoré ponúkajú nielen skvelé potraviny, ale aj remeselné výrobky a prácu remeselníkov v priamom prenose. Kedy otvoria svoje brány tento rok?

Na Remeselné trhy pred OC Galéria sa môžeme tešiť už 7. a 8. apríla tohto roku. Svoju prácu bude prezentovať hrnčiar, rezbár či šperkár. Nebudú chýbať ani kraslice, rôzne druhy cukroviniek a destilátov.

Počas 7. – 8. apríla neoficiálne odštartuje sezóna aj na populárnom trhovisku na Domnikánskom námestí, o ktorých sme vás informovali pred nedávnom.

Staromestské veľkonočné trhy ponúknu záujemcom kraslice, rôzne ozdoby, korbáče, ale aj výrobky z prútia, dreva, tkané koberce, či šperky. V prípade priaznivého počasia poteší návštevníkov aj košiarik s ovečkami. Chýbať nebude bohatý program.

Pár dni po tom pozýva na veľkonočné trhy aj Mestská časť Juh, a to 10. – 13. apríla tohto roku. Tie sa budú konať na centrálnom trhovisku na Južnej triede. Nájdete na nich medovníčky, kraslice, obrusy, košíky, včelí med a veľa ďalších potravín.

Zdá sa, že aj tento rok bude z čoho vyberať a metropolu východu tak zaplní tradičná atmosféra veľkonočných trhov a vôňa tých najlepších dobrôt.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM