Lukáš Zavacký Rôzne

Veľký deň košických študentov na FOTKÁCH: Skladali skúšku dospelosti, už chystajú oslavy

Plné chodby prešľapujúcich študentov s papiermi v rukách. Takto to vyzerá v týchto dňoch v budove košickej školy. My sme sa maturantov pýtali, ako sa na skúšku pripravili, ale i či plánujú úspech za zeleným stolom osláviť.

Ilustračný obrázok k článku Veľký deň košických študentov na FOTKÁCH: Skladali skúšku dospelosti, už chystajú oslavy
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Definitívna bodka za štúdiom na strednej škole je ústna maturita. Jej neklamnými znakmi sú pekne oblečení mladí ľudia so zelenými stužkami. Niektorí už majú po tom, iných ešte posledné odpovede čakajú. Podobne sú na tom i študenti zo Strednej priemyselnej školy Komenského 2 v Košiciach.

Systematicky a so sebazaprením

Najdôležitejšia je príprava. Tak to hovoria učitelia. Žiaci sa však často spoliehajú skôr na šťastenu, no to neplatí o Matúšovi. Ako sa pripravoval počas akademického týždňa? „Systematicky, dlhodobo a hlavne so sebazaprením. Určite som to neodflákol, ale venoval som tomu dostatočnú pozornosť,“ priznal s pokojom v hlase, keďže všetko už mal za sebou.

Ako pre neho, tak pre všetkých maturantov sú teraz záverečné dni, ktoré strávia so svojimi spolužiakmi v škole. „Chceli sme ísť ako trieda na chatu užiť si posledné chvíle spolu. Predtým však v piatok určite zájdem niekam s kamošmi,“ uviedol.

Niekomu stačí 50 percent, hlavné sú oslavy

Oslovili sme i ďalšieho mladíka, ktorý sa volá Erik. Ten je oproti Matúšovi úplne odlišným prípadom. „Nebudem klamať. Učil som sa tak na 50 percent. Určite to však chcem osláviť. Keď nikto nepôjde, tak ja určite áno. Kebyže môžem, tak to robím každý deň,“ vyjadril sa flegmaticky, z čoho sa zasmiali jeho kolegovia.

Na chodbe plnej študentov sme stretli aj finalistu súťaže Východniar roka 2016, ktorý nám prezradil dojmy. „Vedel som všetko, ale napriek tomu sa bojím, či som vôbec prešiel. Celkom som však komisiu rozosmial, preto dúfam, že mi to pomôže,“ povedal Dávid Lacko, ktorý taktiež plánuje akciu – opekačku, chatu či párty. Hlavne nech je zábava.

Môže vás zaujímať:

Maturita na Strednej priemyselnej škole Komenského 2 v Košiciach
8
Galéria
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM