Rôzne

VEĽKÝ PREHĽAD pre Košičanov: S akými obmedzeniami v doprave treba počítať počas maratónu?

Konanie Medzinárodného maratónu mieru výrazne ovplyvní dopravu v metropole východu. S čím všetkým treba počítať?

Ilustračný obrázok k článku VEĽKÝ PREHĽAD pre Košičanov: S akými obmedzeniami v doprave treba počítať počas maratónu?
Zdroj: TASR/Milan Kapusta , Pixabay.com

Polícia je súvislosti so 100. ročníkom Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach pripravená dohliadnuť na verejný poriadok, bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Upozorňuje na dopravné obmedzenia, s ktorými bude počas nasledujúcich dní potrebné počítať.

Štvrtok

Vo štvrtok (28. 9.) od 7.00 h dôjde v centre mesta k uzávierke ulíc Pribinova a Rooseveltova.

Sobota

Od soboty (30. 9.) od 12.00 h bude pre minimaratón úplne uzavretá severná časť Nám. osloboditeľov a Štúrovej ulice, a to aj pre autobusy MHD. Dôjde tiež k úplnej výluke koľajovej električkovej dopravy v úseku Nám. osloboditeľov – železničná stanica. „Táto výluka potrvá aj v nedeľu (1. 10.) do konca podujatia,“ uviedla. Ukončenie sobotných pretekov je naplánované na 17.15 h.

V súvislosti so slávnostným ceremoniálom dôjde k uzávere cestnej a koľajovej dopravy pre prejazd smerom z/na Komenského ulicu, a to v čase od 17.00 do 19.15 h. „V tomto čase Dopravný podnik mesta Košice zriadi náhradnú električkovú dopravu po jednej koľaji v úseku od Strojárenskej ulice na štadión Lokomotívy a späť. Hviezdoslavova ulica bude prejazdná len pre autobusy MHD,“ dodala.

Nedeľa

Najvýraznejšie obmedzenia čakajú motoristov v nedeľu, v deň konania MMM. „Od 8.00 h musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM a napojení komunikácie na túto trasu,“ uviedla Mésarová.

Štart a cieľ bude pred hotelom Hilton. Trasa povedie cez ulice Hlavná – Komenského – Kostolianska – Areál Anička – Tenisové kurty – Kostolianska – Vodárenská – Hlinkova – Národná trieda – Štefánikova – Protifašistických bojovníkov – Jantárová – Južná trieda – obrátka pri hoteli Centrum – Južná trieda – Holubyho – Rastislavova – Moyzesova – Čsl. armády – Festivalovo nám. – Watsonova – Komenského – Hlavná.

„Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne od 8.00 h. Od križovatky Štúrova/Moyze­sova/Rastisla­vova po križovatku Palackého/Jantárová bude doprava od 7.00 do 8.00 h obmedzená v smere do centra na Štúrovu ulicu, kde je vytvorený rozcvičovací priestor pre pretekárov a v tomto priestore bude zvýšený pohyb chodcov,“ spresnila.

Ukončenie obmedzení v cestnej doprave je naplánované medzi 15.00 a 15.30 h.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM