Eva Mikulová Samospráva

Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta a Ceny primátora

Tieto verejné ocenenia udeľujú každoročne v rámci osláv Dňa mesta Košice, ktoré sa konajú na prelome mája a júna.

Ilustračný obrázok k článku Verejnosť môže podávať návrhy na laureátov Ceny mesta a Ceny primátora
Zdroj: Mesto Košice

O podmienkach návrhov na udelenie cien mesta a primátora informuje mesto na svojej oficiálnej stránke.

V návrhu je okrem základných údajov navrhovaného jednotlivca alebo kolektívu a kontaktov aj navrhovateľa, potrebné uviesť i krátky text charakterizujúci dôvod ocenenia.

Schváli zastupiteľstvo

Termín uzávierky na predloženie návrhov na Cenu mesta Košice je 13. január 2020. Mestské zastupiteľstvo ho môže udeliť za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, kultúrnej, umeleckej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti.

Cena mesta Košice sa udeľuje každoročne raz v roku, najviac desiatim jednotlivcom a trom kolektívom. Cena mesta „in memoriam“ sa udeľuje najneskôr do dvoch rokov po úmrtí osobnosti navrhnutej na ocenenie.

Cenu primátora mesta udeľuje primátor obyvateľom s trvalým pobytom na území Košíc za ich záslužnú činnosť v prospech samosprávy a rozvoja mesta, za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky a mimoriadne zásluhy vo vedeckej, technickej, umeleckej, kultúrnej, športovej, publicistickej a verejnoprospešnej činnosti.

Táto cena sa udeľuje najviac pätnástim jednotlivcom a trom kolektívom. Termín uzávierky na predloženie návrhov je 16. marec 2020.

„Návrhy na udelenie ocenení môžu predkladať predstavitelia mesta, poslanci mestského zastupiteľstva, orgány mestských častí, zástupcovia širokej verejnosti, najmä občianske združenia, humanitárne, kultúrne, cirkevné, umelecké, vedecké, vzdelávacie, podnikateľské a športové inštitúcie, ako aj ďalší obyvatelia mesta," uvádza magistrát.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM