Lenka Fedorová Rôzne Správy

Vianoce v košickej zoo: Čaká nás množstvo skvelých zážitkov!

Na najkrajšie sviatky roka sa poctivo pripravuje aj košická zoo. Pre svojich návštevníkov vymyslela program plný zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Vianoce v košickej zoo: Čaká nás množstvo skvelých zážitkov!
Zdroj: TASR

Prípravy na najkrajšie sviatky roka vrcholia aj v košickej zoo. Už 5. decembra odmení Mikuláš všetky dobré deti, ktoré zavítajú do Zoo. Od 10-tej do 13-tej hodiny bude rozdávať darčeky nielen návštevníkom, ale aj zvieratám.

Ozdobovanie stromčekov

Prvý raz dostanú mikulášsku nádielku lemury kata, makaky magoty, levica, tiger, ťaviak Sid, ale aj medvede hnedé. Žiaci základných, študenti stredných, ale aj deti materských škôl a kolektívy detských domovov tradične dostanú príležitosť skrášliť areál Zoo.

„Akcia Ozdob si svoj vianočný stromček sa začne 5. decembra a potrvá do 23. decembra,“ informuje Eva Malešová z košickej zoo.

Kolektívy, ktoré prídu do Zoo s vianočnými ozdobami, budú mať 50-percentnú zľavu na vstupnom. Stromčeky sú umiestnené von, preto by mali byť ozdoby z trvanlivých materiálov, aby odolali poveternostným vplyvom. Odporúčame drevené, slamené alebo zo sušeného ovocia.

Najkrajší stromček vyhodnotí porota. Jedným z kritérií bude aj vlastnoručná výroba ozdôb. Jeho tvorcovia získajú jednorazový voľný vstup v roku 2017.

Prvý raz Zoo ponúka počas tejto akcie aj vzdelávacie programy, vrátane prezentácie plazov. Aj tento rok sa návštevníci môžu tešiť na slávnostne vyzdobený areál. „Od 17. decembra do 8. januára sa v Zoo rozžiaria stovky farebných svetiel, ktoré ozdobia vybrané expozície zvierat, ale aj zimoviská teplomilných druhov,“ informuje ďalej Malešová.

Popoludňajšie komentované kŕmenie tuleňov bude posunuté na 15. hodinu v osvetlenom bazéne. Zoologická záhrada bude počas týchto dní otvorená o hodinu dlhšie, a to do 17. hodiny.

„V prípade nepriaznivého počasia bude sprístupnená aj nová klubovňa. Vo vybraných dňoch tu môžu návštevníci zažiť odborný program s našimi vzdelávacími pracovníkmi,“ uzavrela Malešová.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM