Správy

Vianočná atmosféra prepukne naplno: V meste už o pár hodín rozsvietia stromček a začnú trhy!

A je to tu! Dnes čaká na Košičanov na Hlavnej ulici množstvo zábavy, od sedemnástej sa totiž rozbiehajú Košické rozprávkové Vianoce. Na začiatok mesto pripravilo hudobno-tanečná šou, spojenú s rozsvietením vianočného stromčeka a otvorením tradičných trhov.

Ilustračný obrázok k článku Vianočná atmosféra prepukne naplno: V meste už o pár hodín rozsvietia stromček a začnú trhy!
Zdroj: TASR

Program Košických rozprávkových Vianoc odštartuje vo štvrtok o 17.00 h na Hlavnej ulici. Veľkolepá rozprávková, hudobná a tanečná šou pri soche Immaculaty bude spojená s rozsvietením vianočného stromu a s otvorením Vianočných trhov.

Čo čaká na návštevníkov?

Pozvanie mesta Košice do „rozprávkového príbehu“ prijali Dara Rolins, Uno Star, Michaella, nebude chýbať Snehulienka a sedem trpaslíkov, a ďalší účinkujúci. Moderovať bude Richard Herrgott.

Celkovo bude súčasťou Košických rozprávkových Vianoc viac ako 500 účinkujúcich v stovke hodín programu. V piatok (6.12.) na Mikuláša a v sobotu (7.12.), ale aj ďalšie dni bude od 17.00 h pre deti pripravená rozprávková krajina Cencúľovo. Pôjde o interaktívnu tvorivú dielňu plnú hier, súťaží, hlavolamov, rozprávkových postavičiek a maskotov, a ďalších lákadiel. Takmer denne sa budú pred a po hlavnom programe pri Immaculate premietať rozprávky pre najmenších.

Nádvorie Historickej radnice bude po tri soboty vyhradené vianočnému Dizajn Marketu, nedele sú určené pre duchovné slovo, hudbu a umenie na Dolnej bráne. Program zahŕňa aj ďalšie vystúpenia a akcie.

Otvoria sa aj vianočné trhy…

Vianočné trhy na Hlavnej budú denne od 9.00 do 22.00 h. Pre návštevníkov bude čakať vyše 50 stánkov, väčšina z nich bude patriť remeselníkom, ďalšie sú určené pre občerstvenie a dva pre charitatívne účely. V jednom bude tradičný predaj Primátorského punču, ktorého výťažok z predaja poputuje občianskemu združeniu Pomocná ruka a neziskovým organizáciám Lux, Facilitas a Usmej sa na mňa.

Taktiež najväčší zamestnávateľ v okolí bude mať charitatívny stánok, v ktorom až do 22. decembra bude prezentovať svoju činnosť postupne 18 neziskových organizácií. Výťažok z verejnej zbierky poslúži na ich ďalší rozvoj. Svoje aktivity a služby predstavia detské domovy, občianske združenia pre hendikepované deti a dospelých, zdravotnícke a vzdelávacie zariadenia, i košický útulok pre zvieratá. Hneď v prvý deň bude možné prispieť na kúpu infúznych púmp a lineárnych dávkovačov pre Oddelenie detskej onkológie a hematológie Detskej fakultnej nemocnice v Košiciach.

V predvianočnom programe na Hlavnej nebude chýbať ani populárne vyrezávanie ľadových sôch. Počas záverečného koncertu Európske hlavné mesto kultúry (EHMK) 13. decembra odovzdajú Košiceštafetu dvom mestám kultúry na rok 2014 – lotyšskej Rige a švédskej Umei. Záverečný koncert Košických rozprávkových Vianoc bude v pondelok 23. decembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM